A Telenor alkalmazásfejlesztőkre vadászik

Magyarországon a hazai operátorok közül elsőként a Telenor gondozásában, a mobiltársaság ügyfeleinek érhető el saját applikáció válogatás az Android alkalmazás áruházában, a Google Play-en — állítja a társaság közleménye. A Telenor célja a hazai fejlesztésű alkalmazások és fejlesztők előtérbe helyezése, valamint idényszerű kínálat biztosítása a dinamikusan növekvő okostelefonos ügyfélkör számára. A Telenor várja azon fejlesztők jelentkezését, akik saját alkalmazásaikat érdemesnek tartják a kiemelt helyen történő megjelenítésre. (Arra kérdésünkre, hogy miért jó egy fejlesztőnek, ha a Telenornál jelentkezik az applikációjával, és, hogy mit jelent a kiemelt helyen történő megjelenés, még nem kaptunk választ. A -szerk- megj.)

Jelenleg a Google által fejlesztett Android a legelterjedtebb okostelefon platform. A Gartner 2013 második negyedéves adatai szerint részesedése világszinten eléri a 79 százalékot, míg Magyarországon az IDC adatai alapján megközelíti a 84 százalékot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre többen, és többet vásárlunk online

csü okt 3 , 2013
Az e-kereskedelemmel foglalkozó Allegro Group és a Medián közös felmérése szerint a hazai internethasználók hét százaléka vásárol rendszeresen a világhálón keresztül, míg további 29 százalékuk alkalmanként. Összesen így a netezők 36 százaléka él az online vásárlás lehetőségével, ami négy százalékpontos növekedést jelent 2011-hez képest (azaz korábban a netezők 32 százalék […]