Ecommerce Expo: Szó volt Magyar Postát a webshopokra oktrojáló rendeletről

Ecommerce Expo 2024A hazai e-kereskedelmi piac szakmai expójának egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó témája a 2024. március 28-án életbe lépő „webshop-rendelet”, és az azzal kapcsolatos feladatok áttekintése volt.

A kormányrendelet értelmében a webshopoknak kötelező a Magyar Posta szolgáltatását kínálni, a többi logisztikai szolgáltatóval azonos módon feltüntetni a honlapjukon. Balczó Barnabás, az állami vállalat elnök-vezérigazgatója tájékoztatta a résztvevőket a kormányrendelet végrehajtásával kapcsolatos feladatokról. A Posta a résztvevők számára lehetőséget biztosított, hogy előzetesen kérdéseket tegyenek fel, amelyek alapján az Elnök-vezérigazgató egy rövid prezentáció keretében adott részletes szakmai választ.

Balczó tájékoztatta az egybegyűlteket a Posta idei infrastruktúra- és csomaglogiszitkai fejlesztéseiről. Egyebek mellett elhangzott, hogy az idén további 150 csomagautomatát telepít a vállalat országszerte és hálózatát, kézbesítési folyamatait a webshop-rendeletnek történő megfeleléshez igazítja. A vezérigazgató hozzátette, a jogszabály nem biztosít kizárólagosságot a Magyar Posta részére, vagyis a webshopok – ahogyan eddig is, ezután is – megállapodhatnak további futárszolgálatokkal is. (Még szép! Beszédes, hogy ez így egyáltalán felvetődhetett. A -szerk- megj.)

Előre leadott kérdésre válaszolva Balczó kifejtette, hogy amennyiben a webshop a Posta általános szerződési feltételeiben szereplő szolgáltatást kívánja igénybe venni, akkor az ott feltüntetett árak bruttóban értendőek és tartalmazzák a csomagkiszállításnak a költségeit is. Amennyiben a webshop a Magyar Posta magasabb szintű szolgáltatásait is igénybe kíván venni (például telephelyi felvételt vagy törékeny árukezelést), akkor egyedi szerződést érdemes kötni a Magyar Postával. A vezérigazgató hozzátette, hogy a szerződéskötésnek nincs minimum elvárása, az igénybe venni kívánt szolgáltatás alapján érdemes választani.

Ugyancsak kérdésre válaszolva egyebek mellett az is elhangzott, hogy a Posta a webáruházakat is támogatja azzal, hogy felvette a kapcsolatot a legnagyobb webáruházi honlap-üzemeltetőkkel a megjelenítés érdekében, és a saját fejlesztésű webshopmotor használók számára támogatási konstrukció kidolgozásán is dolgozik. Teszi mindezt annak érdekében, hogy az ügyfeleinek – legyenek azok weben vásárlók, vagy maguk a webshopok – a legkényelmesebb, professzionális szolgáltatást nyújtsa. (És mindezt csupa szívjóságból… A -szerk- megj.)


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csodás z-könyvet fejlesztett ki a 4D Soft Kft.

vas márc 3 , 2024
ShareTweetPinShareA z-könyv (z-book) egy olyan oktatási tankönyv – zoomolható e-könyv -, amely a nagy komplexitású tartalmakat több dimenziós, zoomolható módon jeleníti meg. A hagyományos tankönyvek lineáris szövegfolyama csak közvetett módon tudja bemutatni komplex témák fogalmi struktúráját, ami megnehezíti a tartalom befogadását. Az e-könyvek többnyire csak követik a nyomtatott könyvek struktúráját, […]
z-book

És még ez is...