Oracle: monumentális munka eredménye a Java 19

OracleAz Oracle bejelentette a Java 19 elérhetőségét, a világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verzióját. A Java 19 (Oracle JDK 19) több ezer teljesítmény-, stabilitási és biztonsági fejlesztést kínál, beleértve olyan újdonságokat, amelyek segítik a fejlesztőket a termelékenység javításában és az üzleti élet minden területét előremozdító innovációban.

„A fejlesztői közösséggel való folyamatos együttműködésünk a Java éltető eleme. A Java gondnokaként az Oracle szilárdan elkötelezett amellett, hogy a fejlesztők és a vállalatok számára a legújabb eszközöket biztosítsa, amelyek segítségével innovatív alkalmazásokat és szolgáltatásokat hozhatnak létre” – mondta Georges Saab, az Oracle Java Platform fejlesztésért felelős vezető alelnöke és az OpenJDK igazgatótanácsának elnöke. „A Java 19 erőteljes új fejlesztései a globális Java-közösségben végzett monumentális munka bizonyítékai.”

A legújabb Java Development Kit (JDK) hét JDK frissítési javaslatot tartalmaz. E frissítések többsége a korábbi kiadásokban bevezetett funkciókat hivatott tovább javítani. A JDK 19 tartalmazza az OpenJDK Amber projekt nyelvi fejlesztéseit; az OpenJDK Panama projekt könyvtárfejlesztéseit a nem Java kóddal való együttműködéshez és a vektorutasítások kihasználásához; valamint a Loom projekt első előzeteseit, amelyek drasztikusan csökkentik a nagy átviteli teljesítményű, egyidejű alkalmazások Java nyelven történő írásához és karbantartásához szükséges erőfeszítéseket.

„A Java-fejlesztők egyre inkább olyan eszközöket keresnek, amelyek segítségével hatékonyan tudnak jól működő alkalmazásokat készíteni a felhőben, helyben és hibrid környezetben történő telepítéshez” – mondta Arnal Dayaratna, az IDC szoftverfejlesztésért felelős kutatási alelnöke. „A Java 19 fejlesztései megfelelnek ezeknek az igényeknek, és jól szemléltetik, hogy a Java-ökoszisztéma milyen jó helyzetben van ahhoz, hogy megfeleljen a fejlesztők és a vállalatok jelenlegi és jövőbeli igényeinek.”

Az Oracle kiszámítható kiadási ütemterv szerint félévente új Java Feature verziót jelent be. Ez a ritmus biztosítja az innovációk folyamatos áramlását, miközben javítja a platform teljesítményét, stabilitását és biztonságát. Mindez hozzájárul a Java elterjedtségének növeléséhez a különböző méretű szervezetek és iparágak körében. Az Oracle a Java 19 legújabb képességeit október 17-20. között a Las Vegas-i JavaOne 2022 rendezvényen, valamint a dev.java/ oldalon szeptember 20-án, kedden 18:00 órakor (CET) sugárzott keynote közvetítésen keresztül mutatja be.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A válság mellett is jut idő a dróntechnológia sikerre vitelére

szo szept 24 , 2022
ShareTweetPinShareA kormány elkötelezett abban, hogy Magyarország sikerrel alkalmazza a dróntechnológiát, a rendelkezésre álló eszközökkel ösztönzi az elterjedést – mondta Koncz Zsófia. A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) parlamenti államtitkára egy konferencián elmondta, hogy a pilóta nélküli légi járművek, a drónok alkalmazása folyamatosan bővül, Magyarországon számos jó példa van különböző iparágakban […]
Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára

És még ez is...