Ekáer: több idő lesz a rendszer megismerésére

nav-ellenorzesA kormány az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer (ekáer) Munkacsoport javaslataira figyelemmel, támogatja a bírságmentes időszak január 31-ig tartó meghosszabbítását – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel. A közleményben ismertetik: az Európában is egyedülálló, gazdaságfehérítő hatást kiváltható online árukövetési rendszer január 1-jével lép hatályba. A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) revizorai, pénzügyőrei az újév első napján kezdik meg az ellenőrzéseket, azonban január 31-ig csupán szolgáltató-segítségnyújtási és figyelemfelhívási céllal. Az adóhatóság eddig az időpontig nem szab ki mulasztási bírságot – áll a tárca közleményében.

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter kérésére a NAV – a zökkenőmentes átállás érdekében – a napokban közzétesz a honlapján egy kérdés-válasz formájú, közérthető gyakorlati útmutatót. Emellett az adóhatóság szakértő munkatársai a jövő héttől, egy külön erre a célra létrehozott e-mail címen várják az online árukövetési rendszerrel kapcsolatosan felmerülő kérdéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Diákmunkával erősít a Siemens

vas dec 14 , 2014
A napokban együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) és a Siemens Zrt., így 2015 szeptemberétől a világ egyik vezető technológiai cégénél tölthetik szakmai gyakorlatukat a BGF duális képzésben részt vevő hallgatói. Az együttműködési megállapodás értelmében a Siemens a főiskola öt elsőéves nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakos hallgatójának biztosít a 2015/16-os […]
tanuló osztály

Friss, ropogós