Kevesen ismerik fel a kibertérben leselkedő veszélyt

adattolvajViszonylag alacsony az internet-felhasználók veszélyérzete és biztonsági tudatossága, illetve nem kellő szintű találati aránnyal ismerik fel a kibertérben leselkedő veszélyforrásokat — állítja a Kaspersky Lab. A 16 országot felölelő felmérésben a válaszadók átlagosan 95 pontot értek el a lehetséges 150 pontból. Hamis, adatlopásra készült weboldalt például csak a válaszadók 24 százaléka volt képes úgy megkülönböztetni a valóditól anélkül, hogy egy adathalász oldalt is kiválasztott volna az igazi mellé. Sőt, több választási lehetőséggel a megkérdezettek 58 százaléka a csak az adatlopásra szánt oldalakat jelölte be biztonságosnak, a valódit viszont nem.

A felmérés arra is rávilágított, hogy minden tízedik felhasználó kész ismeretlen feladótól származó elektronikus levélben ellenőrzés nélkül megnyitni egy csatolt fájlt, ami rossz esetben gyakorlatilag valamely rosszindulatú program saját kezű telepítésének felel meg. A felhasználóknak pedig közel egyötöde mutatott hajlandóságot arra, hogy leállítsa azt a biztonsági megoldást, amelyik veszélyre hivatkozva megakadályozná valamely szoftver telepítésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nexus 6P: hamarosan jön az új csúcstelefon

sze szept 30 , 2015
A Huawei és a Google bemutatta a Nexus 6P okostelefont, amely a Google legújabb operációs rendszerét, az Android 6.0 Marshmallow-t futtatja. A Nexus 6P borítása teljesen fémből készült unibody készülék. A készület egy 5,7 inches WQHD 518ppi AMOLED kijelzővel látták el. A Nexus 6P-t a legújabb nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 810 […]

Friss, ropogós