Drónos szállítódobozt fejlesztett ki két kis magyar társaság

loricatusDrónokra szerelhető speciális szállító dobozt fejlesztett két magyar cég, a terméket néhány országban már sikerült értékesíteni.

Drónos csomagszállítással egyre többen kísérleteznek, hiszen ezek a repülő eszközök nehezen megközelíthető, akár katasztrófa sújtotta területekre is bármit eljuttathatnak – indokolták a fejlesztést. A közlemény szerint ezt segítheti a magyar fejlesztésű Loricatus Delivery Box. A szállítódoboz a tesztelések alapján túlteljesítette a terhelhetőségi és ütésállósági elvárásokat, és akár folyadék szállítására is alkalmas. A Loricatus Delivery Box a Loricatus Kft. és a Limes Model kft. együttműködésével jött létre. A szállítódoboz világszerte mindenütt kapható, ahol a drónos szállítás feltételei adottak, illetve a helyi jogszabályok nem tiltják az alkalmazását. A fejlesztők közölték, hogy az értékesítés márciusban kezdődött, és már hatvan országra terjed ki. Európában Hollandia az egyetlen, de Ázsia és Dél-Amerika több államában már alkalmazzák. Chile például a bányatechnológiában használja, Argentínában PCR-teszteket és vérmintákat szállít, októbertől pedig a szaúdi egészségügyi minisztérium is a megrendelők között lesz.

A 2008-ban létrejött Limes Model kezdetben főképp ingatlanberuházásokhoz készített építészeti maketteket, de ma már járműmaketteket és más ipari termékeket is készít – olvasható a cég honlapján. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a társaság 2020-ban 58,5 millió forint árbevételt ért el. A kockázatelemzéssel és drónos légi adatgyűjtéssel foglalkozó Loricatus társaság 2019 februárjában alakult, forgalma tavaly már meghaladta a 105 millió forintot a nyilvános beszámoló szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nagy hiány van fizetési megoldásokban: egy kis magyar cég 300 milliós támogatással fogja megoldani a problémát

vas szept 19 , 2021
Szolgáltatók számára fejleszt új fizetési megoldást csaknem 300 millió forint vissza nem térítendő innovációs pályázati támogatással a HW Stúdió Számítástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – közölte a társaság. A projekt összköltsége 562,3 millió forint. A kecskeméti társaság az eddigieknél hatékonyabb, költségkímélőbb fizetési megoldást ígér, amely a szolgáltatók számára megtartja a […]
forint

Friss, ropogós