Dél-Korea adókedvezményeket adna chip- és technológiai beruházásokhoz

Dél-Koreai WonDél-Korea kormánya bejelentett, hogy nagymértékű adókedvezményeket tervez nyújtani a hazai félvezető- és más technológiai vállalatoknak, amelyek odahaza fektetnek be, hogy erősítsék az ellátási lánc biztonságát, és fellendítsék a gazdaságot.

A tőkebefektetéseket otthon végrehajtó vállalatok akár 35 százalékos adókedvezményt is kaphatnának, ami a cégeknek több mint 3,6 trillió won (2,82 milliárd dollár) megtakarítást jelentene 2024-ben az adófizetésben – áll a a dél-Koreai pénzügyminisztérium közleményében. A dél-koreai pénzügyminisztérium hozzátette, hogy az adókedvezményes terveket a parlamentnek jóvá kell hagynia.

Ez a lépés azt követően történt, hogy a világ legnagyobb szerződéses chipgyártója, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), és az Egyesült Államok bejelentette, hogy a chipgyártó megháromszorozza befektetését az arizonai üzemeiben. Az új üzemek építéséről és a TMSC befektetéséről szóló megállapodás az Egyesült Államok válasza a Kínával fennálló növekvő feszültségekre és az ellátási lánc akadozására, ami a máig tartó chiphiányhoz vezetett –számolt be a Reuters.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Január 1.: változások a domain regisztrációban

sze jan 4 , 2023
ShareTweetPinShare2023. január 1-től változik az alternatív vitarendezés, módosult a Domainregisztrációs Szabályzat, és fizetőssé váltak a legöregebb magyar domainnevek. A domain regisztrációval kapcsolatos jogviták során eljáró, bíróságon kívüli vitarendezési szolgáltatásokat nyújtó Alternatív Vitarendező Fórum (AVF) 2023. január 1-től megújul. Az év elejétől az Internet Szolgáltatók Tanácsa Tudományos Egyesület keretében működő AVF […]
domain regisztráció

És még ez is...