Civil szervezetek is kaptak a népszámlálás tabletjeiből

A kormány a népszámlálás során használt táblagépek nagy részét korábban az iskoláknak, a nem kevés maradékot pedig most a civil szervezeteknek adományozta.

Ez derül ki Nyitrai Zsolt a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videójából. Azt is elmondta a miniszterelnök főtanácsadója, hogy a szolgáltató államban hisznek és partnerségben dolgoznak együtt a civil szervezetekkel. A népszámlálásnál használt táblagépeket a jövőben társadalmi csoportok használhatják feladataik elvégzésénél és a kommunikációban. Modern eszközöket kaptak mások mellett a nagycsaládosok, a polgárőrök, a fogyatékossággal élők, a nyugdíjasok csoportjai, az önkéntes tűzoltók és a cukorbetegek is.

Nyitrai szerint Magyarország kormánya megbecsüli és támogatja a civil érdekképviseletek munkáját, működését. „Számíthatunk egymásra!” A közösségi oldalra feltöltött videóban Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke, Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke és Hazuga Károly, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke is hálálkodik a kapott eszközökért.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Melegrekordot dönt az óceánok hőmérséklete

hét aug 7 , 2023
A globális felmelegedés miatt az óceánok elérték az eddigi legmagasabb felszíni átlaghőmérsékletüket, megdöntve a 2016-os csúcsot. A BBC at Európai Unió a Kopernikusz elnevezésű Föld-megfigyelési programjának adatait ismertetve azt közölte, hogy az óceánok hőmérséklete elérte a 20,96 Celsius-fokot, ami jóval magasabb az évnek ebben a szakaszában szokásosnál. Az óceánok létfontosságú […]
Óceánok hőmérséklete

És még ez is...