Chippiac: 15 hónap után először nőttek az eladások

chipA globális chipeladások 15 hónap folyamatos csökkenés után először nőttek tavaly novemberben éves szinten.

A világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szervezet, a Semiconductor Industry Association (SIA) honlapjára felkerült adatok szerint a félvezetőipar globális értékesítése novemberben 47,98 milliárd dollár volt, ami 5,3 százalékos emelkedés 2022 novemberéhez képest, míg havi összevetésben a növekedés 2,9 százalék volt. Novemberben már a kilencedik egymást követő hónapban nőttek az eladások havi szinten. Éves összevetésben az eladások Japánban 2,8 százalékkal csökkentek, ugyanakkor az amerikai kontinensen 3,5 százalékkal, Kínában 7,6 százalékkal, Európában 5,6 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni régióban és másutt pedig 7,1 százalékkal nőttek.

Októberhez képest a chipeladások Észak- és Dél-Amerikában 3,9 százalékkal, Kínában 4,4 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben és másutt 3,5 százalékkal nőttek, ugyanakkor Európában két százalékkal, Japánban pedig 0,7 százalékkal csökkentek. 2022-ben a globális chipeladások 3,2 százalékkal, 573,5 milliárd dollárra nőttek. A SIA az Egyesült Államok félvezető-iparának csaknem az egészét és más országok chipgyártóinak körülbelül hatvanhat százalékát képviseli.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Még mindig nem jó pc-gyártónak lenni

pén jan 12 , 2024
ShareTweetPinShareTavaly az utolsó negyedévben 67 millió személyi számítógépet (pc) szállítottak ki világszerte. Ez 2,7 százalékos csökkenés éves összevetésben. Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára felkerült előzetes adatai szerint a hosszabb ideje tartó lassulás elérte a mélypontot, és az idén már akár három százalékot meghaladó […]
IBM PC XT

És még ez is...