Több, mint négymilliárd embernek nincs internet-hozzáférése

nincs-internetVilágszerte 4,1 milliárd embernek még nincs internet-hozzáférése, nem kapcsolódik be a modern gazdaságba, pedig részvételük 6,7 ezer milliárd dollárral növelné a globális gazdasági teljesítményt — derült ki a Strategy& tanácsadó cég tanulmányából. E szerint a következő öt évben több mint négymilliárd embernek jelentene társadalmi és gazdasági felemelkedést, a tartalomszolgáltatóknak, illetve a távközlési szolgáltatóknak pedig további kétszázmilliárd, valamint négyszázmilliárd dolláros piacot.

Az előrehaladás üteme azonban lassú, a megfelelő lefedettség elérése költséges, a meglévő infrastruktúra sebessége és kapacitása korlátozott, ezért esetenként teljesen új infrastruktúrát kell létrehozni a tanulmány szerint. Közölték, a lakossági internetszolgáltatás árát közel hetven százalékkal kellene csökkenteni annak érdekében, hogy az internet a világ lakosságának nyolcvan százaléka számára megfizethető legyen. Az MTI-hez eljuttatott összegzés szerint a digitális forradalom ellenére – jellemzően a fejlődő országokban – lassult az új internet-előfizetők számának növekedése, 2013 óta egy számjegyű a növekedés mértéke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Veszteségbe fordult a Vodafone

sze máj 18 , 2016
Alacsonyabb forgalom mellett veszteségbe fordult 2015-ben a Vodafone mobil távközlési vállalat eredménye az előző évi nyereség után — derül ki a Vodafone honlapján közzétett éves eredmény-beszámolóból. A Vodafone az idén március végén zárt 2015/16-os pénzügyi évében 40,973 milliárd font-sterling, az előző évi 42,227 milliárd fontnál három százalékkal alacsonyabb bevétel után 3,818 […]