Sikeres hackertámadás a Vatikán honlapja ellen

gyász, könnyező madonnaAz Anonymous nemzetközi hackercsoport szerdán bejelentette, hogy sikerült betörnie a pápai állam hivatalos honlapjára. A Vatikán nem cáfolta és nem is erősítette meg a hírt, de a honlapra egész délután nem lehetett belépni.

A www.vatican.va honlap elleni hackertámadásról az Anonymous hivatalos olasz blogja adott hírt, hangsúlyozva, hogy „hézagot sikerült találnia a Vatikán számítógépes biztonsági rendszerében”. A délután működésképtelen honlappal kapcsolatban a szentszéki sajtóközpont hangsúlyozta, hogy a „probléma megoldása folyamatban van”. A támadást az Anonymous nemzetközi hackerszervezet olaszországi blogja a „kizárólag haszon hajtotta egyház abszurd és anakronisztikus tanítására” való válasznak minősítette.

A hackerek „vádirata” hangsúlyozta, hogy az egyház páratlan értékű történelmi és irodalmi művek elégetéséért felelős, barbár módon kivégezte ellenfeleit és kritikusait, egyetemesen érvényes téziseket tagadott, ezenkívül beleszól Olaszország politikai és társadalmi életébe, miközben hatalmas vagyona után még adót sem fizet. Az Anonymous blogja hangsúlyozta, hogy a támadás nem a keresztény vallás és a hívők, hanem a római apostoli egyház ellen szólt.

Ez az első alkalom, hogy hackereknek sikerült behatolni a világ egyik legbiztonságosabb rendszereként ismert vatikáni szerverekbe. Olasz sajtóértesülések szerint az Anonymous egy korábbi, tavaly augusztusi támadását a Vatikán sikerrel elhárította. Az utóbbi években a Vatikánban rendezett technológiai konferenciákra svájci hackereket is meghívtak a biztonsági rendszerek erősítésére.

Hírek szerint a Vatikán szerverei a két arkangyal, Gábriel és Mihály nevét viselik.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Sentinel 7 – Kaméleon és őrszem egyben

pén márc 9 , 2012
ShareTweetPinShareA Novell bejelentette a Sentinel 7-et, amely a biztonsági előírások és a megfelelési szabályok betartásának hatékony követését és ellenőrzését teszi lehetővé. A teljes körű szolgáltatásokat nyújtó biztonsági adat- és eseménykezelő (SIEM) megoldás legújabb változata leegyszerűsíti a SIEM eszközök telepítését, felügyeletét és napi szintű használatát, és képes alkalmazkodni a nagyvállalati környezetekhez. […]
ZX-81

És még ez is...