Kibertámadás ért több román állami és pénzügyi intézményt

hackerElérhetetlenné vált több román állami és pénzügyi intézmény honlapja az ellenük indított, szolgáltatásmegtagadást előidéző (túlterheléses) kibertámadás miatt – közölte a román kormány. Egyebek mellett a kormány (gov.ro), a védelmi minisztérium (mapn.ro), a határrendészet (politiadefrontiera.ro) és az állami vasúttársaság (cfrcalatori.ro) honlapját támadták a hackerek. A kormányzati szervek it-szakemberei együttműködnek az illetékes kibervédelmi intézmények szakértőivel a hozzáférés helyreállítása és az okok azonosítása érdekében – közölte a bukaresti kormány. A gov.ro kormányzati portál elérhetőségét a közlemény kiadása előtt helyreállították.

A védelmi minisztérium közleménye szerint a támadás csak a mapn.ro nyilvános honlapot bénította le, amelyen nem tárolnak titkos adatokat. A támadás nem érintette a védelmi minisztérium informatikai hálózatait. A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) később a szolgálat keretében működő Országos Cyberint Központ nyomozásának eredményét ismertetve azt közölte: a hackerek az ország határain kívüli hálózatokban működő eszközökről bénították meg pénteken több órán keresztül román közintézmények és pénzügyi intézmények honlapjait. A támadásért az a „keleti eredetű, oroszbarát” Killnet hackercsoport vállalta a felelősséget, amely múlt hónapban hasonló túlterheléses támadásokat intézett az Egyesült Államok, Észtország, Lengyelország, Csehország, illetve a NATO egyes honlapjai ellen.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Chiptuning: nagyot nőtt a Samsung nyeresége

vas máj 1 , 2022
Erős eredményekről számolt be csütörtökön a Samsung, az első negyedévi profit több mint ötven százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – írja a CNN. A dél-koreai technológiai óriás 77,8 billió koreai won (61,3 milliárd dollár) és 14,1 billió koreai won (11,1 milliárd dollár) működési nyereséget ért el, nagyjából […]
korea won

És még ez is...