Orosz invázió: nőtt a kibertámadások kockázata a háború miatt

orosz sarló és kalapácsAz Ukrajna ellen indított orosz háború világszerte növeli a kibertámadások kockázatát, fennáll annak a veszélye, hogy tovább nő a dezinformáció, az álhírek és az adathalász e-mailek száma – hívta fel a figyelmet a szlovák ESET biztonságtechnikai szoftvermegoldás-szállító. Az elkövetők megpróbálják a címzetteket olyan hamis oldalakra irányítani, amelyek látszólag ukrán menekültek számára gyűjtenek adományt, hitelesnek álcázott hírekre és szervezetekre hivatkozva. A vállalatoknak jobban fel kell készülniük a kiberbiztonsági incidensek kivédésére és kezelésére.

A cég szakértői szerint a vállalkozások biztonsága érdekében érdemes frissíteni vagy elkészíteni az üzletmenet folytonosságát biztosító tervet egy kibertámadás esetére. Meg kell győződni arról, hogy mindenki ismeri a szerepét és a vele szemben támasztott elvárásokat egy ilyen kiélezett helyzetben. A továbbiakban egyebek mellett a vészhelyzeti forródrót listájának frissítését, a kiberbiztonsági csapat megerősítését, a gyanús és szokatlan hálózati történések figyelemmel követését és a dolgozói oktatások szervezését javasolták.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Matolcsy átszervezné a Wikipediát

pén márc 25 , 2022
ShareTweetPinShareA Wikipediától valóban nem várhatjuk el, hogy a végső igazság letéteményese legyen — írja elnöki publikációjában Matolcsy György. Az igazság a háborúról zavaros – csak olvassuk a Wikipediát című című cikkre reagálva a Magyar Nemzeti Bank elnöke kifejti, hogy az online tudástárnak megvannak a maga hibái, elfogultságai és vakfoltjai, vagyis […]
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke

És még ez is...