Brüsszel pénzéből bővülnek az elektronikus azonosítási és dokumentumhitelesítési szolgáltatások

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség alkotta konzorcium 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból bővíti az elektronikus azonosítási és dokumentumhitelesítési szolgáltatásokat – közölte a NISZ Zrt.

A közlemény szerint a lakosság, a vállalkozások és az államigazgatás által használt korszerű e-ügyintézési szolgáltatások az ügyintézésben résztvevők biztonságos azonosítására, valamint a hiteles elektronikus jognyilatkozat készítésére épülnek. Kiemelték: a program az e-ügyintézés terjedését támogatja, ugyanis a fejlesztések lehetővé teszik a nem természetes személyek nevében végzett ügyintézésnél az eljárási jogosultságok ellenőrzését, valamint – a határon átnyúló e-ügyintézésnél – a magyarországi azonosítási rendszerek kapcsolódását az uniós azonosítási keretrendszerhez. A projektben létrehoznak egy központi, mobil eszközökkel is használható dokumentumhitelesítés szolgáltatást is. A projekt az Európai Szociális Alap 85 százalékos és a magyar költségvetés 15 százalékos finanszírozásával valósul meg. A fejlesztés a tervek szerint 2018. június 30-án zárul — olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A UPC beelőzött mindenkit

pén jún 30 , 2017
A hazai távközlési szolgáltatók közül elsőként a UPC kínálatában érhető el az újabb internet-előfizetők bevonását célzó Digitális Jólét Alapcsomag (DJA). Deutsch Tamás, a DJA-ért felelős miniszterelnöki biztos az eseményen kiemelte: az internetszolgáltatás áfájának idei és jövő évi csökkentése, a világháló használatával kapcsolatos képzések mellett a DJA “jelentős eleme a digitalizáció sikeréhez […]
taps