Bővít az IBM Székesfehérváron: 410 új munkahely

ibmAz IBM 3,2 milliárd forintból bővíti székesfehérvári it-szolgáltató központját, ehhez a kormány egyedi döntés útján 1,1 milliárd forintot biztosít. (Azaz minden egyes állampolgárnak több, mint ezer forintjába kerül a bővítés. A -szerk- megj.) Ezzel 410 új munkahely jön létre. A mindannyiunk által megtámogatott multinacionális társaság, a jelentősen bővülő székesfehérvári egységében információtechnológiai, beszerzési, labor- és oktatási szolgáltatásokat nyújt majd több mint háromszáz nyugat-európai cégnek: az ehhez szükséges új munkaerő negyven százalékát diplomások teszik majd ki.

Zerényi Zoltán az IBM Client Innovation Centre vezetője elmondta, hogy az elmúlt 19 évben folyamatosan meg tudtak felelni a kihívásoknak. Büszkék a munkavállalóikra, akik kimagasló minőségű szolgáltatásokat nyújtanak ügyfeleiknek a nap 24 órájában a lehető legszélesebb szolgáltatási palettán. Jelezte, hogy a fejlődés újabb mérföldköveként szorosabbra fűzték kapcsolataikat a felsőoktatási intézményekkel, így az informatikai duális képzés keretein belül újabb 25 diákot foglalkoztatnak szeptembertől. Ezzel cégük a legnagyobb duális képzőhely az informatika területén az országban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bő 40 millió forintot spórolt az AXICO az MTA Wigner FK-nak

csü jún 30 , 2016
AXICO Informatikai Kft. nyerte a MTA WIGNER Fizikai Kutatóközpont nyílt eljárásban kiírt tenderét, amelyben számítógépes hardver eszközök szállítására kerestek vállalkozót Openstack alapú felhőinfrastruktúrájuk bővítéséhez. Az MTA kutatóközpontja 52 darab, nagy számítási sűrűségű, Intel alapú szervert 13 darab kér rackunit méretű szervert, s mindehhez tartalékeszközökre írta ki a pályázatot. Tender ezen […]