Egy magyar tőkealap egymilliárddal száll be Kínában az intelligens parkolásba

mibil-parkolasA magyar tulajdonú GB & Partners alapkezelő csaknem egymilliárd forintos tőkeemeléssel csatakozik a budapesti EPS Global Zrt.-hez, amely a kínai ZTE nemzetközi távközlési óriásvállalattal együtt dolgozik intelligens parkolási megoldásokon – közölte az EPS Global, a GB&Partners és az EPS-ben többségi tulajdonos i-Cell Kft.

A GB & Partners a tőkeemelést az Exim Exportösztönző Magántőkealap forrásaiból hajtja végre az i-Cell Kft.-vel közös vállalkozáson keresztül. A közlemény szerint az EPS Global az ZTE-vel közös céggel legalább százezer parkolóhely üzemeltetési jogát szeretnék megszerezni Kínában a következő években. Tízezer parkolóhelyre már megkötötték a szerződést, a ZTE-EPS elsőként Jangcsung városában nyert megbízást smart parking (okos parkolás) rendszer kialakítására és üzemeltetésére húszéves koncessziós szerződéssel. Ez az első olyan parkolási projekt Kínában, amely az állami és a magántőke együttműködésében valósul meg.

A rendszerben a parkolóhelyeken elhelyezett szenzorok információt biztosítanak az üzemeltetőnek, valamint mobiltelefonos applikáción és digitális információs táblákon keresztül az autósoknak is. Az EPS felelős a parkolási szoftver fejlesztéséért, valamint a technikai infrastruktúra és a parkolóhelyek üzemeltetéséért is. A tájékoztatás szerint a magas hozzáadott értékű szolgáltatásexport már kizárólag csak a tízezer parkolóhely megvalósítása esetén is évente körülbelül ötszázmillió forinttal járul hozzá Magyarország exportjához. A parkolási szoftver fejlesztése a vállalkozás budapesti központjában zajlik, és a tervek szerint szintén magyarországi fejlesztésű és gyártású parkolási szenzor kerül a rendszerbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem nyugszik az NVB: az ügyészséghez fordulnak a Kétfarkú Kutya Párt mobilalkalmazása ügyében

csü dec 1 , 2016
A Fővárosi Főügyészséghez fordul a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), amiért a rendőrség elutasította a Magyar Kétfarkú Kutya Párt mobilapplikációja miatt tett feljelentését. A testület erről keddi ülésén döntött. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt “Szavazz érvénytelenül!” mobilapplikációja az október 2-ai népszavazáson a szavazólapok, a szavazatok fényképének szavazásnapi megosztására hívta fel a […]