Bírósághoz fordult a Huawei az amerikai szankciók miatt

Gyorsított eljárásra vonatkozó kérelmet nyújtott be egy amerikai bíróságon a Huawei, hogy tegyék semmissé azt a tiltó rendeletet, amelynek értelmében a kínai vállalat nem vásárolhat alkatrészeket vagy technológiát amerikai cégektől az Egyesült Államok kormányzatának engedélye nélkül – adta hírül a CCTV kínai állami televízió. A CCTV közzétette Szung Liu-ping, a Huawei vezető jogászának egy nappal korábban kiadott közleményét, amelyben az áll: a rendelet közvetlen módon ítélte bűnösnek a Huaweit, és a cég ellen nagy mértékű korlátozó intézkedéseket vezetett be azzal a nyilvánvaló céllal, hogy a Huaweit elüldözze az amerikai piacról.

Szung rámutat: jogalkotással helyettesíteni a megfelelő bírósági eljárást zsarnoki intézkedés, amit az amerikai alkotmány egyértelműen tilt. A kérelmet egy márciusban kezdeményezett kereset meggyorsítása miatt nyújtották be, amelyet egy texasi bíróságon indított a kínai társaság, ott ahol a Huawei amerikai központja található. Az eredeti keresetben is arra hivatkoztak, hogy az amerikai kormányzat mindenféle bizonyíték nélkül, a Huawei szerint alkotmányellenes módon vezetett be megszorításokat a cég ellen. A gyorsított eljárással lehetőség lenne arra, hogy a bíró ítéletet hirdessen az ügyben a tárgyalás teljes menetének lefolytatása nélkül, még az előtt, hogy lejárna a tiltóintézkedés kilencvennapos felfüggesztése.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A ritkaföldfémek exportjának korlátozásával vághat vissza Kína az amerikai szankciók miatt

csü máj 30 , 2019
Ritkaföldfémek kitermelése 2017-ben Infogram A belföldi keresletet fogja előtérbe helyezni Kína a ritkaföldfémek bányászatának fejlesztését szolgáló intézkedéseiben – idézte a Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság szóvivőjének kijelentését a China Daily kínai kommunista pártlap egy napokban közzétett cikkben, amelyben a szerzők egyértelművé tették, hogy Peking készen áll az elsősorban elektronikai eszközök […]
USA vs. Kína