Szoftverfejlesztő központ épül Budapesten a Siemens-csoport vállalata számára

Szoftverfejlesztő központot épül Budapesten a Siemens-csoporthoz tartozó Evosoft Hungary Kft. számára. Petényi István, a társaság ügyvezetője a vállalat hatékonyságának javulását várja attól, hogy egy központba vonják össze a budapesti telephelyeken végzett szoftverfejlesztői tevékenységeket. Az épület erényei közül kiemelte az egyetemek közelségét. Mint mondta, fontosnak tartják a kapcsolatépítést a felsőoktatással, illetve a részvételt a jövő mérnökeinek képzésében. A hatemeletes irodaház a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park építésének második ütemében készül el. A központ 100 százalékos a bérlők, a Siemens és az Evosoft több mint 1600 munkatársát fogadja be 2021 elejétől. Az 512 parkolóhelyet és 1900 négyzetméternyi raktárak is befogadó épület bruttó területe 21 400 négyzetméter, irodáinak alapterülete összesen 19 500 négyzetméter lesz.

Nyilvános cégadatok szerint az Evosoft a 2017 október 1-től 2018 szeptember 30-ig tartó üzleti évében mintegy 25,8 milliárd forint árbevételre tett szert, csaknem ötmilliárd forinttal többre mint egy évvel korábban. Adózott profitja kétmilliárd forintról 3,4 milliárdra nőtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már webes felületen is elérhető az e-kárbejelentő

ked márc 26 , 2019
ShareTweetPinShareMár webes felületen, azaz akár a telefon böngészőjével, laptopon, tableten vagy asztali számítógépen is kitölthető a Magyar Biztosítók Szövetségének eddig csak applikációként használható digitális kárbejelentője – közölte a szervezet. Az alkalmazást idén januári indulása óta 173 ezren töltötték le, a biztosítótársaságokhoz ezzel elküldött kárbejelentések száma meghaladja az 1200-at – közölték. […]

És még ez is...