Lavinaszerű lesz az e-autók elterjedése

Huber-KrisztianEl kell érni a kritikus felhasználói tömeget és infrastruktúrát az okos hálózatok kialakításában ahhoz, hogy a tényleges haszon megjelenjen nemzetgazdasági szinten, vagy a fogyasztók számára is érzékelhető legyen — mondta Huber Krisztián az Okos Jövő Innovációs Klaszter (OJIK) társelnöke az MTI-nek. Huber az okos városok jellemzői között kiemelte az elektromos közlekedés, az e-autók várhatóan lavinaszerű térnyerését. Mint fogalmazott, nem egy science fiction, hanem normális fejlődési irány, hogy húsz éven belül az autók egyharmada villamosautó lesz. Könnyen látható ebből a szakértő szerint, mennyire átalakulnak majd a villamos energia hálózati követelmények.

Szabályzói oldalról hatékonyan ösztönözhetik az e-autók használatát egyebek mellett a buszsáv megnyitásával, kedvezményes parkolással vagy az autók áfájának csökkentésével, így az e-autó ára, illetve fenntartási költsége meg tudja közelíteni a normál autókét.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A mobil kiszorítja a számítógépet

pén okt 9 , 2015
Gyakrabban töltünk le szoftvereket a mobilunkra, mint számítógépünkre, a chat programokhoz is inkább a telefonunkat vesszük elő, ahogy térképeket is leginkább azon böngészünk — derült ki a Samsung Techonomic Index 2015 kutatásából. Közel ugyanannyian Facebookozunk már mobilon, mint laptopon vagy pc-n, a pénzügyeinket és vásárlásainkat azonban továbbra is szívesebben intézzük […]