Obama is rácsodálkozott, hogy Clinton magán e-mailt használt a hivatalos helyett

Barack Obama amerikai elnök a CBS televíziónak kijelentette: sajtójelentésekből tudta meg, hogy Hillary Clinton volt külügyminiszter a hivatali ideje alatt nem hivatalos, hanem magán e-mailről levelezett. Dianne Feinstein demokrata szenátor az NBC televíziónak nyilatkozva sürgette, hogy Clinton álljon elő egy pontos magyarázattal, hogy mi is a helyzet az e-mailjeit illetően. “Mostantól kezdve a hallgatás ártani fog neki” — mondta Feinstein.

A kaliforniai szenátor asszony ezzel arra utalt, hogy ha Clinton a 2016-os elnökválasztáson való indulás mellett dönt, akkor a legesélyesebb lehet a Demokrata Párt hivatalos jelöltségére. A volt first lady tavaszra tervezett kampányindítójára azonban váratlanul árnyékot vetett a nem törvénytelen, de nem is szabályos elektronikus levelezés ügye.

A napokban egyébként Colin Powell volt republikánus külügyminiszter az ABC televízióban megszólalva elismerte, hogy ő is inkább a magán és nem a hivatalos email-címét használta. Mint mondta, nincs a birtokában olyan dokumentum, amit a külügyminisztérium rendelkezésére kellene bocsátania, de a tárcával kész megvitatni ezt a témát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.