Beruházás: második helyre esett az informatika

cyberAz év eleji mélypontot követően megugrott a hazai vállalkozások beruházási hajlandósága, jelenleg a cégek fele tervez valamilyen fejlesztést — derül ki a K&H kkv bizalmi indexéből. A célokat tekintve az index történetében először a gépek, berendezések korszerűsítése áll az élen, megelőzve az informatikai beruházásokat. „Az eddigi állandó első helyezett, az informatikai fejlesztések pedig a második helyre csúszott, s a kkv-k 21 százaléka tervez csak informatikai beruházást” – mondta el Kovács Viktor Zoltán, a cég kkv marketing főosztályának vezetője.

A cégméret mellett a tevékenységi kör is nagymértékben meghatározza a beruházási kedvet. „A különböző szektorokat tekintve egyedül a kereskedelmi cégeknél figyelhető meg visszaesés, 44 százalék helyett jelenleg 34 százalékuk gondolkodik beruházásban, elsősorban it-fejlesztésekben. Ezzel szemben a többi ágazatban nagyobb mértékű növekedés történt: az ipari és a szolgáltató cégek azonos arányban (57 százalék), míg a mezőgazdasági cégek 53 százaléka készül fejleszteni. Mindhárom szektor főként gépekbe, berendezésekbe ruházna be” – mondta el a szakember.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megvannak az év CIO-i

hét aug 31 , 2015
Idén tizennegyedik alkalommal adta át a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége az Az év CIO-ja díjat. 2015-ben első alkalommal az üzleti szféra mellett az államigazgatás pályázóját is elismerték. A díj nyertese Szabados Gábor, az NNG Kft. informatikai vezetője lett, míg a különdíjat Tanka László tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság […]
taps

Friss, ropogós