Magyar Telekom Q2: csodás eredmények

Rékasi Tibor Magyar TelekomA Magyar Telekom konszolidált adózott eredménye éves összehasonlításban az elemzői várakozásokat meghaladóan 26,4 százalékkal 14,5 milliárd forintra nőtt az idén a második negyedévben – közölte a társaság. A cég árbevétele szintén a várakozások felett, 5,7 százalékkal 166,1 milliárd forintra emelkedett a második negyedévben. A jelentés szerint a távközlési szolgáltatási bevételek mindkét országban (Magyarországon és Macedóniában) tapasztalható emelkedése, különösen a mobil adatbevételek jelentős növekedése ellensúlyozta a rendszerintegrációs és információtechnológiai bevételek visszaesését. A jelentés idézi Rékasi Tibor vezérigazgatót, aki kiemelte: a fejlesztéseikkel a Magyar Telekom 2021 második negyedévében széleskörű árbevétel-növekedést és adó- és kamatfizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredmény (EBITDA) növekedést ért el. Mindez lehetővé teszi, hogy magabiztosan tekintsenek a második fél év elé, és az eredetileg közölt bevételi és EBITDA növekedési céljaik felett teljesítsenek – tette hozzá.

Az elemzők 12,9 milliárd forint (+22,4 százalék) adózott eredményt és 162,3 milliárd forint (+3,3százalék) árbevételt vártak a negyedévre.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megalakult a Biztonságos Digitális Társadalom Innovációs Klaszter

vas aug 15 , 2021
A Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) részvételével megalakult a Biztonságos Digitális Társadalom Innovációs Klaszter (BDTIK), amelynek stratégiai célja, hogy hatékonyan, mi több innovatívan segítse elő a mesterséges intelligencia alkalmazását az e-közigazgatásban – közölte sz informatikai kutatóintézet. (Egyből felmerül a kérdés, ez miért nem a Mesterséges Intelligencia Koalíción belül történik? A […]
innováció

Friss, ropogós