Az Európai Bizottság ösztönözné az e-kereskedelmet

1

Elzbieta-BienkowskaJavaslatot nyújtott be az elektronikus kereskedelem ösztönzésére az Európai Bizottság, a tervezet célja, hogy az Európai Unió országaiban megkönnyítsék az áruk és szolgáltatások értékesítését, illetve vásárlását az interneten. A digitális egységes piacra vonatkozó stratégia keretében benyújtott terv a területi alapú tartalomkorlátozás elleni fellépésen, a tagállamok közti csomagküldés hatékonyabbá tételén, valamint a díjszabás csökkentésén és a vásárlói bizalom növelésén alapul. Utóbbit a jelenleginél magasabb fokú védelem biztosításával, illetve a szabályok jobb érvényre juttatásával kívánja elérni a brüsszeli testület.

“Az egységes piacon nincs helye annak, hogy a nemzeti határok mentén szétszabdaljuk a piacokat, teret engedve ezáltal az uniós fogyasztók közötti diszkriminatív bánásmódnak. Ha világosabb szabályok vannak érvényben, és azokat jobban végrehajtják, valamint ha csökken a tagállamok közötti csomagküldés díja, a fogyasztók és a vállalkozások – főképp a kisvállalkozások – könnyebben ki tudják aknázni az uniós egységes piacban és a határokon átívelő e-kereskedelemben rejlő előnyöket” – mondta sajtótájékoztatóján Elzbieta Bienkowska, a belső piaci szabályozásért felelős EU-biztos.

One thought on “Az Európai Bizottság ösztönözné az e-kereskedelmet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Boldogság: óriásbébivel gyarapodott a Samsung 750 EVO SSD termékcsaládja

pén máj 27 , 2016
A Samsung Electronics bejelentette, hogy a 750 EVO félvezető alapú meghajtója (solid state drive, SSD) immár az egész világon kapható lesz. Emellett a 120 GB-os és 250 GB-os modellekből álló termékcsalád egy új, 500 GB-os kapacitású termékváltozattal is kibővül. A 750 EVO SSD-k hatékony alternatívát nyújtanak mind a hétköznapi felhasználók, […]
Samsung