Gamer rendezvények a Széchenyi István Egyetemen

A játékvideó-készítő HunterNem a tudomány és a kutatás, hanem a  gaming és az e-sport lesz a főszereplő a győri Széchenyi István Egyetemen március 22-én és 23-án.

Magyarország legnagyobb gamer és e-sport-rendezvényének, a PlayIT-nak ad otthont március 23-án, szombaton a Széchenyi István Egyetem. Az első napon az Országos Gaming Expónak (OGEX) ad otthont az intézmény campusa, míg másnap a hazai gamerek legnagyobb rendezvénye, a PlayIT Széchenyi Game Fest kap helyet ugyanitt, ahol többek között drónok, szimulátorok, izgalmas versenyek és ismert influenszerek várják az érdeklődőket. A több mint tízéves múlttal rendelkező nagyszabású eseményt általában Budapesten rendezik meg, azonban most öt év után először Győrbe látogat, ahol a Széchenyi-egyetem campusán négy helyszínen (Új Tudástér aula, P5 parkoló, Mobilis Interaktív Élményközpont és Győr Városi Egyetemi Csarnok) várja a látogatókat. Mindemellett a tavalyi gigantikus sikert követően ismét megrendezik az OGEX-et, amelyre március 22-én, pénteken kerül sor.

Az OGEX ingyenes és számos érdekes programot kínál: retro gaming, szimulátorok, kvízek, VR- és más konzolok is kipróbálhatók lesznek. A PlayIT viszont belépő megvásárlását követően látogatható és még több izgalmat tartogat. A rendezvény során lehetőség lesz autószimulátorok kipróbálására, a kicsiknek pedig a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA „Road Safety” projektje mutatja be a KRESZ és a biztonságos közlekedés formáit, különféle járművek segítségével – a gyerekek lábbal hajtós gokartot, rollert és elektromos motort is használhatnak.

Az eseményen drón-, szimulátor-, valamint CoD1 versenyt is rendeznek,

amelyeket megtekinthetnek az érdeklődők, illetve a látogatók bekapcsolódhatnak a város legnagyobb LAN partyjába is az egyetem aulájában. A Mobilisben a hazai autó- és motorsport fontos szereplői (többek között Nagy Dániel, kétszeres magyar bajnok autóversenyző és Kiss Norbert, autóversenyző, négyszeres kamion-Európa-bajnok) egy kerekasztal-beszélgetésen vesznek részt, valamint az egyetemi hallgatói versenycsapatok (Arrabona Racing Team, SZEnergy) autói és műhelyei is megtekinthetők lesznek a nagyközönség számára.

A PlayIT-n a jelenlévők találkozhatnak a Magyarországon világhírű videósokkal is: Győrbe érkezik Szalay Isti, Nasz Dani, Csenki Patrik és még Hunter is… igen, a játékvideózás félistene, a nagy Hunter is ott lesz. (Sajnos nincs hír a többi videós sztár részvételéről. Nekünk már most hiányzik a résztvevők közül DoggyAndi, luckeY, UborCraft, OwnMcKendry, Polla, Rolix, Zsomac és persze Sajt32! A -szerk- megj.) Mindezeken túl e-sport gaming zone, cosplay bemutató, nyereményjátékok, illetve League of Legends- és szimulátorbajnokság-díjátadó is helyet kap az eseményen.

„A rendezvény kapcsán fontosnak tartjuk, hogy a fiatal korosztály itt személyesen ismerheti meg a Széchenyi-egyetem modern kampuszát és az intézmény nyújtotta lehetőségeket is, ezáltal biztosítva a folyamatos utánpótlást, nemcsak az autó- és motorsport, hanem a hazai műszaki és tudományos mérnöki területeken egyaránt. Egyetemünk sportegyesülete, a SZESE 2019 óta rendelkezik e-sport-szakosztállyal, amely egyre népszerűbb a hallgatók körében, és országosan is kiváló eredményekkel rendelkezik. Emiatt kiváló kapcsolódási pontnak tűnt a Meex-szel való közös együttműködés, amellyel partnerségben szervezzük a győri PlayIT – Széchenyi Egyetem Game Fest-et” – nyilatkozta Kovács Tamás, az esemény egyik szervezője, az egyetem Digitális Fejlesztési Központjának fejlesztőmérnöke.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megvannak kik utazhatnak az észtországi robotikaversenyre

hét márc 18 , 2024
ShareTweetPinShareA szervezők várakozásain felül, az eddigi legmagasabb résztvevői létszámmal zárult a harmadik ProSuli országos robotikaverseny, Magyarország egyik legnagyobb ilyen jellegű eseménye.  A robotika oktatásban betöltött szerepe egyre fontosabbá válik, ezért döntött úgy a ProSuli, hogy beemeli digitális oktatásmódszertani képzései közé ezt a tudományágat is. A tevékenység ötvözi a tervezést, építést, […]
ProSuli robotikaverseny

És még ez is...