Belépett a fullfilment piacra a Waberer’s Csoport

Unilever DolgiboltA Waberer’s Csoport mesterséges intelligenciával (MI) készíti össze az Unilever b2c webshopjának rendeléseit.

Közel nyolcszáz cikkszámot kezel, illetve MI-vel ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű b2c webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a logisztikai társaság eddigi tevékenysége bővült és egy 14 500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi.

Az Unilever Magyarország Kft. és a Waberer’s Csoport közötti szoros együttműködés 2017 óta tart: a vállalatcsoport felel a fogyasztásicikk-gyártó cég 14 500 négyzetméteres területen zajló raktári operációjáért. A partnerség most új mérföldkőhöz ért azzal, hogy a fuvarozási és logisztikai szolgáltatásokon túl, a Waberer’s belföldi szállítmányozásért felelős leányvállalata, a WSZL fullfilment megoldásokkal is támogatja az Unilevert.

Ugrásszerű növekedés indokolta a logisztika kiszervezését

A Waberer’s már négy hónapja végzi az – Unilever Magyarország által működtetett – Unishop nevű b2c webshop, raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását. A logisztika kiszervezését az Unishop – korábban kizárólag dolgozói boltként működő értékesítési platform – ugrásszerű növekedése tette indokolttá, melyet a külsős partnercégek folyamatosan bővülő köréből érkező vásárlók bevonása, illetve ezáltal a tavalyi évben volumenük közel negyven százalékos emelkedése okozott.

„A Waberer’s csoporttal való együttműködés célja egy olyan komplex operáció kialakítása volt, amely a meglévő termékportfóliót kezelve, rendelésfeldolgozási idő csökkenése mellett, biztosítja az Unishop számára a további növekedés lehetőségét is. Örülünk, hogy ezt a fajta logisztikai feladatot is nyitottsággal vállalták és a tőlük megszokott magas minőségen és precizitással biztosítják számunkra” — mondta Ács Tamás, az Unilever Magyarország ügyvezetője.

Ezzel lépett a fullfilment piacra a Waberer’s

Az új raktári infrastruktúra a legkorszerűbb technológiákat alkalmazza, biztosítva a készletek optimális kezelését és a precíz kiszolgálást. Jelenleg közel nyolcszáz cikkszámot – köztük főként tisztítószereket, mosószereket, öblítőket, élelmiszereket és higiéniai termékeket – kezelnek a kétszáz négyzetméteres területen. A hatékonyságnövelés érdekében mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzik a komissiózási feladatokat: a Voice Picking rendszer ugyanis lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy hangutasítások segítségével végezzék el a rendelések összekészítését, így növelve a termelékenységet és csökkentve a hibalehetőségeket.

„A WSZL és az Unilever Magyarország közötti együttműködés további innovációkat és fejlődést ígér mindkét fél számára és ez az új szolgáltatás kiváló alapot teremt a további bővülésekhez a jövőben. Hálásak vagyunk az Unilevernek, hogy velük léphettünk a fullfilment piacra, ez egy újabb mérföldkő a Waberer’s Csoport életében és azt gondolom, hogy meghatározó lépés a partnerségünkben is” — mondta Cser Szilárd, a WSZL ügyvezetője.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

41,5 milliárd forint osztalékot fizet a Magyar Telekom

csü ápr 18 , 2024
ShareTweetPinShareA Magyar Telekom éves közgyűlése elfogadta az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát, amely alapján a 2023-as év után a részvényeseknek 41 561 217 360 forint osztalékot fizet a társaság; a kifizetés első napja május 8. A korábban közölt osztalékfizetési javaslat szerint az egy részvényre jutó osztalék 44,7 forint. A közgyűlés döntése alapján […]
Magyar Telekom Rékasi

És még ez is...