Új támogatás-ellenőrzési rendszer indul márciusban

forintÁtláthatóbbá teszi a fejlesztéspolitikai támogatások nyilvántartását a jövő márciustól induló országos támogatás-ellenőrzési rendszer, a 612 millió forint költségvetésű uniós projekt célja egységes informatikai nyilvántartó rendszer létrehozása volt – ismertette Kópiás Bence, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettese. Mint elmondta: a magyarországi fejlesztéspolitika többféle informatikai rendszert használ a támogatások felhasználásának ellenőrzésére, emellett a nemzetközi támogatások nyilvántartása sem egységes.

A fejlesztés során a magyar és az európai uniós forrásokat nyilvántartó rendszert hoztak létre, amely lehetővé teszi, hogy a kormányzati döntéshozók és az ellenőrző szervek egy felületen követhessék nyomon a felhasználást. A projektet ismertető tájékoztatás szerint az egységes nyilvántartás adatai alapján az átfedések, a támogatás-halmozódások is időben kiszűrhetők lesznek. Az új támogatás-ellenőrzési rendszert jövő márciustól használhatják majd az érintett szervezetek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Okos: itt a megoldás a "szerelemlakatok" problémájára

sze dec 16 , 2015
Magyar fejlesztésű alkalmazás oldhatja meg azoknak az európai városvezetőknek a gondját, akik a szerelmesek által elhelyezett lakatok környezetre, és építményekre egyaránt ártalmas problémájával küzdenek évek óta. A fémlakatok károsak a környezetre, rongálják a hidakat és az épületeket, eltávolításuk komoly anyagi terhet jelent az illetékeseknek. A párizsi Pont des Arts híd […]

Friss, ropogós