41,5 milliárd forint osztalékot fizet a Magyar Telekom

Magyar Telekom RékasiA Magyar Telekom éves közgyűlése elfogadta az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát, amely alapján a 2023-as év után a részvényeseknek 41 561 217 360 forint osztalékot fizet a társaság; a kifizetés első napja május 8.

A korábban közölt osztalékfizetési javaslat szerint az egy részvényre jutó osztalék 44,7 forint. A közgyűlés döntése alapján az egyedi éves beszámoló szerinti 74,438 milliárd forint adózott eredményből fizetik az osztalékot, a fennmaradó több mint 32 milliárd forintot eredménytartalékba helyezik. A társaság a saját részvényeire jutó osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között. Az osztalékfizetésre vonatkozó tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja április 26., a társaság igazgatósága április 19-én részletes közleményt jelentet meg az osztalékfizetés rendjéről a cég és a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közgyűlés elfogadta a társaság 2023. évi konszolidált és egyedi beszámolóját, valamint az üzleti tevékenységről, üzletpolitikáról, ügyvezetésről és vagyoni helyzetéről szóló igazgatósági beszámolót. A konszolidált éves beszámoló alapján a távközlési cég 1493,8 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 84,404 milliárd forint adózott eredménnyel zárt tavaly.

A közgyűlés arról is döntött, hogy a társaság alaptőkéjét tőkekivonás céljából 3,294 milliárd forinttal 93,862 milliárd forintra szállítja le. Ennek végrehajtására a 971 558 867 darab, egyenként száz forint névértékű törzsrészvényei számát 32 941 370 részvénnyel csökkenti a társaság a saját tulajdonában lévő részvények bevonásával. Az alaptőke leszállítás a vállalat részvényeseinek részvénytulajdonát nem érinti abban az értelemben, hogy a részvényesek részvényeinek darabszáma nem változik, ugyanakkor tulajdoni hányaduk arányosan nő. A részvényeseknek a részvénybevonás ellenében kifizetés nem történik.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

2024 Q1: Élen a Samsung, az Apple és a Xiaomi

csü ápr 18 , 2024
ShareTweetPinShareA Samsung dél-koreai cég lett a világ legnagyobb okostelefon-kiszállítója az első negyedévben, miután a tavalyi utolsó három hónapban még az Apple állt az élen. Az International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat jelentése szerint világszerte 7,8 százalékkal, 289,4 millióra nőtt az okostelefonos kiszállítása az előző év azonos időszakához […]
Samsung Galaxy

És még ez is...