Felpörgette az online áruhitelezést a karácsony

telapo-laptopNyakunkon a karácsony, magas fordulatszámon pörög az ajándékok beszerzése. Az áruhitelező társaság, a Cetelem adatai szerint a vásárlásokkal párhuzamosan az áruhitelezés is jelentősen megnő, a webáruházak térhódításával pedig egyre többen igényelnek online áruhitelt. Az interneten hitelt igénylők között generációs szakadék már nincs, mert nemcsak a fiatalok, hanem a középkorúak is ugyanolyan gyakran választják ezt a csatornát, azonban a nemek között még mindig óriási a különbség a férfiak javára.

Novemberben és decemberben nemcsak a kiskereskedelemben, az áruhitelezésben is főszezon van, hiszen sokan karácsonyra tartogatják egy-egy nagy értékű termék megvásárlását, amellyel az egész családnak örömet szereznek. Az ilyen „családi ajándékokat” pedig nem feltétlenül kívánják egy összegben kifizetni. Az éves áruhitelezés mintegy egynegyede történik az év utolsó két hónapjában: az élénkülés a műszaki és a barkácsáruházakban már november elejétől érzékelhető volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Informatikai szolgáltatásokkal újulna meg az OBH

hét dec 22 , 2014
Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke XIX. századi ügyfélközpontokkal, informatikai szolgáltatásokkal újítaná meg a bírósági hivatali rendszert a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési időszak forrásaiból. Handó Tünde egy konferencián kijelentette: azt akarják elérni, hogy a bírósági szervezet működésében, a napi ügyvitelben a legújabb technika és módszerek jelenjenek meg, így […]

Friss, ropogós