Befelhősödik az MTA

felhoMár csak a virtuális startpisztoly eldördülésére vár az MTA Cloud, amely jelentős segítséget nyújthat a számítás- és tárolásigényes kutatási projekteknek. A tervek szerint 2015 végén elinduló szolgáltatást bemutató workshopot nagy érdeklődés övezte. A több mint 250 fős, jórészt kutatókból álló hallgatóság nagy figyelemmel követte az előadásokat. Az MTA Vezetői Értekezletének döntése alapján az MTA SZTAKI és az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont Adatközpont közös munkával egy olyan it-felhőt hoz létre, amely számítási kapacitásával és kiemelkedő biztonságával a kutatóknak nyújt majd megfelelő szolgáltatást.

Az MTA Cloud indulását komoly, több körös igényfelmérés előzte meg, hogy a felhő már a kezdetekkor is felhasználóbarát szolgáltatásként indulhasson el. A projekt a források – várható május végi – rendelkezésre állásáig jelenleg előkészítő fázisban van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egységes logó a biztonságos online patikáknak

sze máj 27 , 2015
Idén júliustól egy logó segítségével lehet majd beazonosítani a biztonságosan működő online gyógyszertárakat az unió tagállamaiban, így Magyarországon is. Pozsgay Csilla, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója elmondta, a világban exponenciálisan nő a hamisított és az illegális hatóanyagot tartalmazó készítmények száma, a gyógyszerhatóság ez ellen próbálja felvenni a […]
gyógyszer

Friss, ropogós