Az Ujgurokat az Internet lekapcsolásával büntették

kinaEgyéves terrorellenes kampányt indítottak a kínai hatóságok pénteken a Hszincsiang-Ujgur autonóm területen, ahol a közelmúltban több véres terrorcselekmény történt. Az ujgur etnikumú lakossággal rendelkező autonóm területen a közelmúltban több terrorcselekmény történt.

Az ország északnyugati részén fekvő Hszincsiang hosszú ideje kiélezett feszültség és fel-fellángoló erőszak színhelye a kínaiak és az ujgurok között. Utóbbiak arra hivatkoznak, hogy a kínai hatóságok elnyomják őket, és az ujgur közösség egyes tagjai emiatt fegyveres harcot hirdettek meg a függetlenedésért.

A területen legutóbb 2009-ben éleződtek ki a feszültségek, akkor a sok halálos áldozatot követelő zavargások közepette a hatóságok gyakorlatilag egy évre megszüntették az internethozzáférést a régióban — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A BI már nem olyan, mint régen volt

hét máj 26 , 2014
ShareTweetPinShareA T-Systems Magyarország Tematik elnevezésű sorozatának legutóbbi rendezvényén az üzleti intelligenciáról (BI) legújabb trendjeiről. Gupta Sanjay a T-Systems Magyarország Üzleti intelligencia és információmenedzsment megoldások ágazatigazgatója bevezető előadásában úgy fogalmazott: „a BI már nem olyan, mint régen volt”. Előadásában rávilágított: az adatok felhasználása demokratizálódási folyamaton esett át, ami nagyban megváltoztatta a […]

És még ez is...