EU: jóval az átlag felett bővült a számítógépek és az elektronikai cikkek gyártása

Az Európai Unió ipari termelése 5,6 százalékkal volt nagyobb 2016-ban 2010-hez képest, azonban az iparágak teljesítménye között jelentős különbségek voltak – derül ki az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) hétfői közléséből.

A EU-ban 2010-hez képeset 2016-ban a legnagyobb, 29,7 százalékos növekedést a gépkocsik, pótkocsik és nyerges vontatók gyártásában mérték, míg a legnagyobb, 40,3 százalékos visszaesést a dohányipar produkálta az Európai Unióban. A második legnagyobb, 23 százalékos növekedést a gyógyszeripar érte el, míg az egyéb termékek kategória – főleg az orvosi és fogászati termékek gyártása – 20,7 százalék bővülést mutatott.

Az egyéb közlekedési eszközök gyártása 19,9 százalékkal bővült, a számítógépek és elektronikai cikkek gyártása 13,7 százalékkal növekedett, míg a gépipari termékeké 11 százalékkal, a gumi-és műanyagtermékeké 9,9 százalékkal nőtt. A dohányipar mellett a szén-és barnakőszén-ágazat mutatott jelentős, 36 százalékos csökkenést, valamint a kőolaj- és földgázipar, amely 30,4 százalékkal csökkent a 2010-2016-ban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Innomax Díj: előtérben a közösség

pén márc 31 , 2017
Az Invitech InnoMax Díj kiírásának, így az idei átadó ünnepségnek is a közösségi érdekeket előtérbe helyező technológiai megoldások álltak a középpontjában. Az orvos-beteg közötti kommunikációt mesterséges intelligenciával segítő applikáció, az adományozók és rászorultak egymásra találását támogató virtuális piactér vagy a fiatalkorúakra leselkedő veszélyekre figyelmeztető alkalmazás is díjazott lett a megmérettetésen. […]

Friss, ropogós