Az IVSZ-szel szövetkezett a Semmelweis Egyetem

Laufer-SzelKutatási, fejlesztési és innovációs együttműködéseket, közös projekteket tesz lehetővé a Semmelweis Egyetem és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) között megkötött együttműködési megállapodás, amit Szél Ágoston rektor és Laufer Tamás, az IVSZ elnöke írtak alá. A megállapodás célja az egészségügy területén alkalmazott információs és kommunikációs technológiák fejlesztésének, alkalmazásának és oktatásának magasabb szintre emelése, valamint az Egészségügyi Közszolgálati Kar Egészségügyi Informatikai Fejlesztő és Továbbképző Intézetében folyó egészségügyi ügyvitelszervező képzés versenyképessé tétele.

A megállapodás értelmében lehetőség lesz kutatási-fejlesztési és innovációs együttműködésekre, illetve közös projektek indítására is. A rektor szerint, egy ilyen együttműködés jó ügyet szolgál és mindkét fél számára gyümölcsöző, hiszen számos lehetőséget tartogat, célja pedig, hogy a hallgatóknak használható tudást biztosítson. Egy egyetemnek nem csupán annyi a dolga, hogy elefántcsonttoronyban tudósokat képezzen, nyitottnak kell lennie újabb információk befogadására is. Ez irányba a közelmúltban komoly lépéseket is tett az intézmény – ezzel a General Electric-kel és a Terrorelhárítási Központtal kötött együttműködési megállapodásokra utalt a rektor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Felvételi: sereghajtók között a programtervező szak

sze ápr 8 , 2015
Több mint 105 ezren jelentkeztek idén elektronikusan, az E-felvételi rendszerén keresztül a felsőoktatásba. Nagy részük alapképzésben és osztatlan mesterképzésben, valamint állami ösztöndíjas formában szeretne továbbtanulni. Első helyen a legtöbben a műszaki, illetve a gazdaságtudományok képzési terület, valamint a pedagógusképzés valamely szakját jelölték meg. A 2015 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre összesen […]

És még ez is...