Már kevés a szakember, és egyre kevesebb lesz

karrierEgy friss kutatás szerint a száz főnél nagyobb hazai vállalatok különösen a gépész- és villamosmérnökök, valamint az egyéb műszaki szakemberek esetében számolnak munkaerőhiánnyal. A hiány legfőbb okaként a vállalatok 33 százaléka említette, hogy kevés a megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkezők száma. Ez a tényező a távközlési és információtechnológiai szolgáltatók körében még jelentősebb (64 százalék). A tehetséges szakemberek megtartása tehát kiemelkedően fontos ebben az iparágban, ahol a technológia folyamatos változásával is számolni kell.

A kutatás it-iparágra vonatkozó adatai szerint különösen a vezető pozícióban lévő szakemberek megtartása fontos. Ezt a vállalatok úgy igyekeznek elérni, hogy kiemelten támogatják a vezetők szakmai fejlődését. A szektor számára nélkülözhetetlen hiányszakmák esetében a külföldre való kivándorlás is valós veszély: a kutatás szerint a villamosmérnökök húsz százaléka, a gépészmérnökök 17 százaléka számolt be arról, hogy diploma után külföldön vállalt állást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

α5100: a legcsodásabb alapszintű

csü ápr 16 , 2015
A Technical Image Press Association (TIPA) úgy döntött, hogy idén, a lehgjobb alapszintű kompakt kamera a „szuper kompakt” Sony α5100, amely nagyjából fele akkora, mint hagyományos DSLR társai. A kamera nagyon gyors 0,07 másodperces AF akvizíciós időt biztosít, így az AF követővel akár 6 képkockát készít másodpercenként sorozatfelvételnél, amiben sok […]

Friss, ropogós