Az Eurokonzolnak bejött a digitalizálás

építőiparA döntően ipari létesítmények műszaki ellenőrzésével, projektmenedzsmentjével foglakozó Eurokonzol Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft.-nél átlagosan 25-30 százalékos hatékonyságnövekedést tapasztaltak a munkafolyamatok digitalizálására szolgáló megoldás 2021-es bevezetése óta.

A soproni székhelyű vállalat az ipari ingatlanok specialistája, ezen belül elsősorban élelmiszeripari beruházásokban, fejlesztésekben vesz részt. Megvalósult projektjei közül példaként említették a mohácsi vágóhídat. A társaság már évekkel ezelőtt felismerte a digitalizáció szerepét, jelentőségét a munkafolyamatok optimalizálásában, végül tavaly találtak rá az osztrák PlanRadar GmbH programjára. A vállalkozás a szoftvert jellemzően a cégen belüli kommunikációra, a szakági területeken dolgozó kollégák tevékenységének összehangolására, a munkafolyamatok koordinálására, a könyvelés munkáját támogató beszámolók gyors elkészítésére, teljesítési igazolások kiállítására, dokumentáció, a megrendelők, tervezők, kivitelezők közötti kapcsolattartás erősítésére használja.

A közleményben Balczó Gáspár, a társaság műszaki ellenőre a digitalizációnak köszönhető hatékonyságnövekedésről elmondta, korábban jellemzően két nagyobb projektet felügyelt egyszerre, a szoftver bevezetése óta ehhez még egy kisebb harmadikat is fel tud venni. A kollégáknál is nagyjából 25 százalékos teljesítményjavulást mértek a szoftvernek köszönhetően, ami komoly nyereség időben és pénzben egyaránt. A munkafolyamatok digitalizálásával a szoftver csökkenti a hibák gyakoriságát, időt takarít meg minden érintett fél számára, és nagymértékű hatékonyságnövekedést tesz lehetővé: az ügyfelek beszámolói szerint akár heti hét munkaórát is megtakarítanak.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az Eurokonzol Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft. nettó árbevétele 2021-ben 186,682 millió forint volt, ez 45,151 millió forinttal több mint 2020-ban. A társaság tavaly 51,155 millió forint nyereséggel zárt, míg egy évvel korábban 37,490 millió forint volt az adózott eredménye. (Sopronban uyanarra a címre két Eurokonzol Kft. van bejegyezve: a négy főt foglalkoztató Eurokonzol Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Kft. és az Igazságügyügyi Minisztérium e-beszamolo rendszerében nem szereplő Eurokonzol Mérnöki Iroda Kft. Mindkettőt Béres Marianna vezeti és mindkét társaságnak Andrik Szabolcs a tulajdonosa. A -szerk- megj.)


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

MNB: folytatódott a hazai FinTech szektor bővülése

csü jún 30 , 2022
A hazai FinTech szektor bővülése a koronavírus-járvány megjelenését követően is folytatódott – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2022-es FinTech és digitalizációs jelentéséből. A Magyarországon működő FinTech cégek között továbbra is a kisvállalkozások dominálnak, a szektor közel nyolcvan százaléka mikro- vagy kisvállalkozás, ugyanakkor – egyedülálló módon – számos esetben […]
MNB