Az ELTE diákoknak indít tehetséggondozó programot

lányok programoznakAz Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Informatikai Kara húszmillió forint támogatást nyert el az innovációs tárca STEMpont pályázatán.

Az elnyert összegből a Kar iskolalátogatási programokat, szakköröket, diákolimpiai felkészítő és pályaorientációs foglalkozásokat, versenyeket, táborokat, workshopokat szervez új tananyagok kifejlesztésével. Kibővített, új programmal rendezi meg az e-HÓD versenyt és a Lányok Napját, kampusz- és laborlátogatásokat tart; valamint külön figyelmet fordítanak a női életpályák bemutatására, népszerűsítésére, speciális tematikákkal, női szerepmodellekkel.

Fontosnak tartják az érdeklődés felkeltését, a kreatív, konstrukciós, innovatív, algoritmikus gondolkodást, a problémák formalizálását, modellezését, tervszerű projektalapú gondolkodást, együttműködési készségek, a hatékony és tudatos információszerzés fejlesztését. Bevezetést adnak továbbá a munkaerőpiac és a munkahelyi környezetek megismeréséhez. Szándékuk, hogy hosszú távú önfejlesztésre tegyék képessé a diákokat, kialakítva a szakmai kíváncsiságot, identitástudatot és a karrierrel kapcsolatos tudatosságot.

A STEMStation@ELTE STEMpont kiemelten lányok körében megvalósuló pályaorientációs és tehetséggondozó program célja, hogy növekedjen a műszaki, természettudományi, matematikai és informatikai területeken felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók aránya. A program országos lefedettséget elérve kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű régiókból érkező diákokra, megvalósításában pedig a kar oktatói mellett a doktori és tanárszakos hallgatókra is támaszkodik.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Idén is átadták a Jedlik Ányos-díjat

szo márc 16 , 2024
ShareTweetPinShareIdén is átadták a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) egyik legrangosabb díját, a Jedlik Ányos-díjat, amely a sikeres feltalálói tevékenység, valamint a kiemelkedő hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerését szolgálja. Az SZTNH közleménye idézte Farkas Szabolcsot, a hivatal elnökét, aki a díjátadón elmondta: az SZTNH abban mindenkinek a segítségére lehet, hogy egy-egy […]
Jedlik Ányos

És még ez is...