Médiatanács: sajnos egy apró pontocskával lemaradt a Klubrádió…

Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökeA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Budapest 92,9 MHz frekvenciára benyújtott pályázatokról a június 14-ei ülésén határozott. A frekvencián jelenleg a Spirit FM műsora hallható, ideiglenes jogosultsággal, amely július 26-án jár le. A pályázati kiírásra két pályázó jelentkezett: a Kontakt Rádiót, majd a Spirit FM-et korábban működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület, valamint a Klubrádiót üzemeltető Klubrádió Zrt.

A testület a pályázati kiírásban meghatározott szempontok alapján döntött. Pontozta többek között a kulturális- és hírműsorok arányát, a zenei kínálatra vonatkozó vállalásokat, valamint értékelte a pályázók médiaszolgáltatási tapasztalatát. A műsortervek értékelése során kiemelten fontosnak tekintette, hogy a pályázók mennyi új, eredeti műsorszám készítését vállalják annak érdekében, hogy a hallgatók minél több új tartalommal és kevesebb ismétléssel találkozzanak a rádió műsorában.

A pályázatokat a Médiatanács szinte valamennyi értékelési kategóriában maximális pontszámmal jutalmazta. A Közösségi Rádiózásért Egyesület a kevesebb műsorismétlésnek köszönhetően végül előnybe került versenytársával szemben és összesen 48 pontot szerezve – a Klubrádió Zrt. 47 pontja ellenében – tíz évre elnyerte a frekvencia használati jogát. A médiatörvény biztosítja a pályázók számára a bírósági jogorvoslat lehetőségét a Médiatanács döntésével szemben.

A Médiatanács
Koltay András – elnök
Bartóki-Gönczy Balázs – tag
Budai László – tag
Meszleny László – tag
Szadai Károly – tag


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

2022 Q4: szépek az Oracle eredményei

vas jún 19 , 2022
A teljes negyedéves bevétel az előző évhez képest amerikai dollárban öt százalékkal, változatlan devizanemben pedig tíz százalékkal, 11,8 milliárd dollárra nőtt. A felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó bevételek három százalékkal nőttek dollárban, és hét százalékkal emelkedtek változatlan devizanemben, 7,6 milliárd dollárra. A felhőalapú licenc- és helyi licencbevételek dollárban 18 százalékkal, változatlan […]
Oracle

Friss, ropogós