A Bullitt műholdas megoldásával térerő nélkül is lehet üzenetet váltani

Bullit műholdas telefonA Bullitt Group brit telefongyártó bemutatta kétirányú műholdas üzenetküldő szolgáltatását a Bullitt Satellite Connectet, ami megbízhatóságot és nyugalmat jelenthet azoknak, akik gyenge lefedettséggel bíró területen élnek, dolgoznak vagy ilyen helyen töltik szabadidejüket.

A Bullitt saját fejlesztésű szoftvert és szolgáltatási komponenseket készített, hogy műholdas üzenetküldést biztosítson egy egyszerűen használható over-the-top (OTT) alkalmazáson a Bullitt Satellite Messengeren keresztül. A szolgáltatás két éven át tartó szoros munkakapcsolat eredménye, amelyet az NTN (nem földfelszíni hálózati) kommunikáció területén a legfejlettebb technológiai partnerekkel, köztük a világ vezető csipkészlet-szállítójával, a MediaTekkel, a FocusPoint International válságreakcióban jártas vállalattal és a Skylo-val. A Skylo építette ki és üzemelteti a hálózatot, amely a Bullitt “always on” műholdas üzenetküldő szolgáltatását biztosítja, és kezeli az eszközökkel való kapcsolatot meglévő, licencelt GEO műholdas konstellációkon keresztül, úgy, mint Inmarsat.

“A Bullitt Satellite Connect valódi problémára ad választ. Az Egyesült Államokban élők naponta hatmilliárd sms-t küldenek, de az ország puszta mérete és domborzata miatt egyetlen szolgáltató sem fedi le az USA szárazföldi területének több mint hetven százalékát, és körülbelül 60 millió amerikai naponta akár 25 százalékban is elveszíti a lefedettséget. Ez több százmillió olyan esetet jelent, amikor a telefonon keresztüli kommunikáció nem megoldható. Ezek a vakfoltok kisebb-nagyobb mértékben az egész világon fennállnak. Mi pedig erre a problémára nyújtunk egy nemzetközi megoldást. A Bullitt Satellite Messengerrel bárhonnan küldhető műholdas üzenet, ahol rálátni az égboltra” — nyilatkozta Richard Wharton, a Bullitt Group társalapítója.

A szolgáltatás a Bullitt okostelefonos hardverén és egyedi OTT alkalmazásán alapszik. A Bullitt Satellite Messenger segítségével bármilyen okostelefonra küldhető üzenet bárhonnan, ahonnan látható az égbolt. A szolgáltatás először wifi- vagy mobilhálózatot keres, ha ezek nem elérhetőek, akkor csatlakozik a műholdas rendszerhez. A fogadó fél sms-ként kapja meg az üzenetet, és a megfelelő Android vagy iOS alkalmazás letöltésével reagálhat rá. Az Amerikai Egyesült Államokban a Motorola defy sorozat következő tagja lesz az első okostelefon, amely a Bullitt műholdas szolgáltatásával rendelkezik.

Az üzenetek díja a műholdas szolgáltatás előfizetőjének keretéből kerül levonásra, a fogadó félnek nem jelent költséget. Az SOS Assistance az első évben díjmentes. Az előfizetési csomagok havi 4,99 dollártól érhetőek el, és többféle csomag választható. A szolgáltatás 2023 első negyedévétől lesz elérhető.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már a MediaMarkt áruházakban is megvásárolhatóak a Vodafone mobil előfizetései

hét jan 23 , 2023
Az elmúlt év végén indult próbaüzem sikerét követően, január 18-tól már az összes magyarországi MediaMarkt áruházban megvásárolhatóak a Vodafone előfizetései mobilkészülékekhez. Decemberben indult a tesztüzeme a MediaMarkt és a Vodafone együttműködésének, melynek keretein belül mostantól nem csak a szolgáltató üzleteiben, de Magyarország egyik legnagyobb műszaki áruházláncánál is vásárolhatnak az ügyfelek […]
MediaMarkt

És még ez is...