Nő a vezetékes szélessávú előfizetések száma

adslAz NMHH gyorsjelentése szerint márciusban a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 781 ezer volt. A gyorsjelentésben szereplő – legnagyobb – kábelszolgáltatók internet előfizetései márciusban 976 ezerre nőttek. Az FTTx, vagyis (az épületig, lakásig, irodáig) optikai szálon nyújtott internet szolgáltatás esetében 364 ezer előfizetés volt a hónap végén. 2013 márciusában az adatszolgáltatók vezetékes szélessávú internet-előfizetéseinek becsült száma a teljes piacra vonatkozóan 2,343 millió volt. Ez az adat 2012 októberében csak 2,132 millió volt.

A szélessávú internet-hozzáférés esetében, a teljes (becsült) piacra vonatkozóan a Magyar Telekom a piacvezető, piaci részesedése 35,6 százalék, második helyen a UPC, részesedése 21,8 százalék, a harmadik a sorban a Digi 14 százalékos részesedéssel, negyedik helyen áll az Invitel 9,4 százalékkal. Ezen kívül több száz kisebb szolgáltató szolgáltat a piacon, amelyek piaci részesedése összesen 19,1 százalékot tesz ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A felhők felett II. -- a HPIX Kft. szárnyal

ked máj 6 , 2014
Kiosztották a Hungarian Cloud Award 2014 díjakat: legjobb cloud felhasználónak járó díjat a HPIX Kft. kapta az EuroCloud Magyarország Egyesülettől. A HPIX cloud nyomtatási szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek. A díjazottakat meghívják az európai EuroCloud Award pályázatra. Future Digital Business (Best Cloud User): A HPIX ügyfelei otthon is létrehozhatják a fotóalbumokat, könyveket […]
felhő

És még ez is...