Végre elindult a szlovén-magyar információs honlap

documenta-pannonica.huA magyar és a szlovén határtérség 124 településének kulturális örökségéből villant fel értékeket hiteles régészeti, néprajzi, kultúrtörténeti és bibliográfiai adatok alapján az a portál.

A frappánsan rövid, könnyen megjegyezhető (e-documenta-pannonica.hu) címen elérhető honlap elsősorban a Mura-vidékre és Vas megyébe érkező turistáknak nyújt segítséget útvonaluk tartalmas megtervezéséhez, de hasznos lehet a helytörténet iránt érdeklődők számára is, sőt a tudományos igénnyel összegyűjtött és megszerkesztett tartalmakat az oktatásban is jól használhatják. Az adatbázisban jellegzetes helyekre, múzeumi tárgyakra, népszokásokra, levéltári anyagokra, neves személyekre, műemléki épületekre kereshetnek rá, de található benne néhány hanganyag – például dal és mese – is. A honlapon egy interaktív térképen jelölték meg az értékeket, segítségével akár egy többnapos túra, barangolás is megtölthető tartalommal. Az Európai Unió Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Programja által anyagilag is támogatott projektben a Muraszombati Muravidéki Múzeum vezetésével a Maribori Területi Levéltár, a Belatinci Idegenforgalmi Intézet, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum és a Magyar Nemzeti Levéltár – Vas Megyei Levéltára vett részt. Az üzemeltető a tervek szerint a további pályázati forrásokból a honlapot frissíteni, az adatbázist pedig fokozatosan bővíteni szeretnék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Pánik Romániában: kivonulna az országból a Telekom

sze júl 1 , 2020
A román versenytanács, de az Európai Bizottság is fenntartásokkal kezeli a Telekom Romania Communications SA távközlési vállalat esetleges kilépését a román piacról – közölte Bogdan Chiritoiu, a román versenytanács elnöke. Chiritoiu elmondta, hogy az általa vezetett intézményt aggasztja a Telekom Romania szándéka, miszerint kilépne a román piacról. Hozzátette: mind a […]

És még ez is...