Lesz ez még jobb is: a 4iG a második legnagyobb távközlési cég Magyarországon

Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatójaEgyesítette a távközlési portfólióját a 4iG az Antenna Hungáriával, részesedése 76,78 százalékra nőtt a cégcsoportban.

Az ügylet cégbírósági bejegyzésével létrejött Magyarország második legnagyobb távközlési vállalatcsoportja, amely a régió mobilszolgáltatási, vezetékes hang- és internetszolgálatási, televíziós műsorszolgáltatási piacán szintén meghatározó – írták. A 4iG és az állam közötti, 2021 augusztusában kötött megállapodást is azzal indokolták, hogy nemzetközi szinten versenyképes távközlési vállalatcsoport jöhessen létre.

A két lépésben megvalósított tőkeemelés értéke 534 milliárd forint volt. A 4iG először a DIGI csoportban, a Telenor Crna Gorában, valamint az Invitech Kft.-ben lévő részesedéseit apportálta, így 71,6 százalékos tulajdont szerzett az Antenna Hungáriában. Az újabb, 132 milliárd forint értékű tranzakciót két albán távközlési vállalat, az ALBtelecom és a One Telecommunications többségi tulajdonrészének apportjával hajtották végre.

A 4iG a közlemény szerint a következő feladatnak az együttműködésben rejlő lehetőségek kihasználását tekinti. “Már 2022-ben egységes márkanév alatt és új stratégiával szeretnénk megjelenni távközlési szolgáltatásainkkal a B2C szegmensben, nemcsak itthon, hanem a nyugat-balkáni régióban is” – közölte Jászai Gellért, a társaság elnök-vezérigazgatója. Hozzátette, hogy keresik az újabb akvizíciós lehetőségeket is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Minden hiába, pusztulásra van ítélve az emberiség

ked ápr 12 , 2022
Az amerikai kormányzat adatai szerint 2021-ben már a második egymást követő évben nőtt rekordmennyiséggel a légkör metánszintje. Az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal (NOAA) megfigyelése szerint a metán koncentrációja a Föld légkörében 2021-ben 17 ppb-vel ugrott meg, ami a legnagyobb éves növekedés az 1983-as modern mérések kezdete óta. Az […]
11:59 utolsó pillanat

Friss, ropogós