Antenna Hungária

Keresés

Antenna Hungária logoAz Antenna Hungária Zrt. (AH) évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai telekommunikációs szektornak, fő tevékenységi területe az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás, valamint a vezeték nélküli üzleti távközlés. Az AH folyamatosan keresi az innovatív megoldásokat, a legkorszerűbb technológiákat, amelyek ügyfelei, valamint üzleti partnerei kényelmét és elégedettségét szolgálják. Az egyik legsikeresebb hazai tulajdonban lévő információ-technológiai cégként az utóbbi években bekapcsolódott a robbanásszerű növekedés előtt álló OTT (Over-the-Top) és IoT (Internet of Things – a dolgok internete) iparágakba, saját hálózatokat, megoldásokat és szolgáltatásokat kiépítve.

A vállalat az országos digitális földfelszíni televíziós- és analóg rádiós műsorterjesztés kizárólagos szolgáltatója Magyarországon. A vállalat jelentős szolgáltatásokkal van jelen a műsorgyártás, műsorterjesztés, távközlés, műholdas kommunikáció, illetve a távközléshez kapcsolódó it-szolgáltatások területén. Az 5700 munkavállalót foglalkoztató társaság jelentős távközlési portfólióval rendelkezik Magyarországon és a nyugat-balkáni régióban. Magyarország második legnagyobb távközlési vállalatcsoportja. A társaság 25 százalékos tulajdonnal rendelkezik a magyarországi Telenorban (Telenor Magyarország és Telenor Real Estate, CETIN Hungary).

Portfolió:

  • DIGI Csoport (Invitel Zrt., i TV Zrt., DIGI Infrastruktúra Kft.)
  • Invitech ICT Service Kft.
  • Hungaro Digitel Kft. (25%)
  • Yettel Magyarország (Yettel REH Zrt., CETIN Hungary Zrt.) (25%)
  • ONE Crna Gora (Montenegro)
  • ONE Telecommunications (Albánia)
  • ALBtelecom (Albánia)
  • AH NET Zrt. (folyamatban lévő akvizíció)

Az AH Zrt. az egyik legsikeresebb hazai tulajdonban lévő információ-technológiai cégként folyamatosan saját hálózatokat, megoldásokat és szolgáltatásokat épít ki, így komoly saját infrastruktúrával rendelkezik. Az Antenna Hungária Zrt.-t a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett 4iG Nyrt. (76,78 százalék) és a Magyar Állam (23,22 százalék) tulajdonolja.

A nyilvános cégadatok szerint tavaly a cég nettó árbevétele 41,739 milliárd forintra nőtt az előző évi 40,439 milliárdról. Üzemi szinten 7,324 milliárd forint veszteséget mutatott ki, az előző évi 3,5 milliárd forintos nyereség után, miközben korrigált adózott eredménye 1,539 milliárd forint volt a 2019-es 2,5 milliárd forint után. A mintegy 550 dolgozót foglalkoztató vállalat konszolidált saját tőkéje 2020 végén 137,455 milliárd forint volt.


Next Post

CBD

csü nov 23 , 2023
Keresés Search ShareTweetPinShareA Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete (MÉKISZ) szerint hazánkban, de ez a többi uniós tagállamra is igaz, a kenderolak (CBD-olaj) vagy bármilyen CBD tartalmú étrend-kiegészítő készítmény jogszerűen nem forgalmazható. Ez azt jelenti, hogy komoly ok van a bizalmatlanságra, ha egy termék nevében vagy a csomagolásán a „CBD” […]
ZX-81