Az egységes európai e-aláírásról tárgyalnak

Tóth Ádám közjegyzőAz egységes európai e-aláírásról is tárgyal az Európai Unió Közjegyzőségeinek Tanácsa (CNUE) közgyűlésén, amelyet szeptember 16-17-én tartanak Budapesten 26 ország delegáltjainak részvételével – közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara.

A CNUE-t 1993-ban alapították Brüsszelben, feladata a közjegyzőség európai uniós érdekképviseletén túl, hogy fórumot teremtsen az új fejlesztések bemutatásának és bevezetésének. A több mint negyvenezer európai közjegyzőt képviselő szervezet 2021-ben magyar elnökség alatt működik, elnöke Tóth Ádám közjegyző, a CNUE és a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke. A magyar elnökség egyik kiemelt célja az egységes, minden tagállam által elfogadott, európai elektronikus aláírás megteremtése, valamint a tisztán elektronikus közjegyzői okiratok elterjesztése.

A találkozó legfőbb témáit a magyar elnökség által is kiemelten kezelt több éves projektek képezik. A magyar elnökség célja, hogy a digitalizáció és a technológia adta lehetőségeket minél szélesebb körben ki tudják aknázni a közjegyzői munka során. Külön vizsgálják a blockchain alapú adattárolás, a mesterséges intelligencia és a smart szerződések alkalmazásának lehetőségeit. Tóth elmondta: szeretnék, ha az Európai Unióban a jövőben bevezetni tervezett egységes európai személyazonosító okmány már úgy készülhetne, hogy ahhoz egységes európai e-aláírás is tartozna. Ezáltal az egyik tagállam e-aláírással rendelkező állampolgára egyszerűen alá tudna írni egy más országban készült okiratot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így segíthet kisvállalkozásodnak az online marketing

pén szept 17 , 2021
Az online marketing céljaiban megegyezik a hagyományos marketinggel, hiszen segít a márkatudatosság megszilárdításában, illetve az új ügyfelek megszerzésében is. Azonban míg a hagyományos marketing javarészt megragadt évtizedekkel ezelőtti formájában, az online marketing még mindig folyamatosan fejlődik. Egy jó online marketing stratégia számos taktikát alkalmaz, hogy a marketingfolyamat összes mozzanatát hatékonyan […]
laptop matebalazs.hu