Az 5G-n múlik, ha leszünk a legélhetőbb országok között

5G internetAz európai államok közül a Magyarországon élők interneteznek a leggyorsabban – jelentette ki Solymár Károly Balázs.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára szerint a korszerű hálózati infrastruktúra, azon belül is az ötödik generációs vezeték nélküli hálózat (5G) nélkülözhetetlen ahhoz, hogy Magyarország a kormány terveinek megfelelően Európa legélhetőbb államai közé kerülhessen 2030-ra. A technológia előnye nem egyszerűen a gyorsaság, hanem az új felhasználási lehetőségek sokasága az ipartól kezdve a mezőgazdaságon át a lakossági alkalmazásokig – tette hozzá. A helyettes államtitkár közölte, hogy az állam kezdeményező szerepet vállal az 5G előnyeinek kiaknázásában. Ehhez a kedvező fejlesztési környezet megteremtésére éppúgy szükség van, mint a felhasználás akadályainak lebontására – mondta. Solymár szerint a belföldi hálózat jól teljesített a járvány alatt, és Magyarország 5G-felkészültség alapján a nyolcadik helyen áll európai összevetésben, ennek ellenére szükségesnek tartja a telekommunikációs infrastruktúra további bővítését, ezért kormányzati támogatást ígért a belföldi hálózatfejlesztőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Pest megye ebből is kimarad: nagyvonalúan tíz informatikai szakkört támogat az ITM vidéken

hét nov 22 , 2021
Tíz vidéki iskolában indulhatnak informatikai szakkörök jövőre, tervek szerint a támogatott szakkörök kedveltethetik meg a pályaválasztás előtt álló fiatalokkal az informatikai szakmákat. A Programozd a jövőd! című projektben induló pályázat inspiráló eszközök kölcsönzésével és a pedagógusok felkészítésével járulhat hozzá a foglalkozások megtartásához – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) […]
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a parlamenti és stratégiai államtitkára

Friss, ropogós