Írásos megállapodást javasolnak a PwC szakértői a távmunka feltételeiről

PwCBár a múlt heti kormányrendelet nem írja elő, a távmunka feltételeiről a PwC szakértői szerint írásban kell megállapodnia a munkáltatónak és a munkavállalónak – közölte a tanácsadó cég.

A társaság elemzése szerint a megállapodás munkaszerződést, munkaszerződés-módosítást, vagy egyedi megállapodást jelenthet. Legfőbb elemei a távmunkavégzés keretében történő foglalkoztatás tényének rögzítése, a felek által biztosított munkaeszközök köre, a költségtérítés mértéke, valamint a munkarend meghatározása. Egyéb háttérszabályokat a munkáltató egyoldalú szabályzatban, utasításban tehet közzé – írták. A kormányrendelet nem szól arról sem, hogy a költségtérítést a munkáltatónak kötelezően adnia kell-e, a közlemény ezért a munka törvénykönyvét idézi. Eszerint a munkavégzéssel kapcsolatos indokolt költségeket a munkáltatónak meg kell fizetnie. A többletköltségeket a munkavállaló számára tételes költségelszámolás keretében kell megfizetni, de igazolás nélkül is járhat költségtérítés. Utóbbi esetben a minimálbér tíz százalékáig jár adómentesség. A biztonságos otthoni munkavégzés szabályairól a munkáltatónak előzetesen tájékoztatnia kell az alkalmazottait. A távmunkavégzésre vonatkozó megállapodás aláírása után a munkavállaló feladata kialakítani az előírt munkakörülményeket – tették hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nagyon megszaladt az OTT-ONE Nyrt.-nek

vas nov 29 , 2020
Az OTT-ONE Nyrt. 2020 harmadik negyedévében több mint négymilliárd forintos árbevételt, illetve közel hatvanmillió forintos EBITDA értéket ért el – derült ki a társaság 2020-as év első három negyedévére vonatkozó üzleti gyorsjelentéséből. A koronavírus-járvány okozta gazdasági lassulás továbbra sem éreztette hatását a társaság üzleti eredményein: a harmadik negyedévvel együtt éves […]
OTT-ONE eredmények (Forrás: cégközlés, Minuszos.hu gyűjtés)

És még ez is...