Apple: itt az iPhone6 és az iWatch

iphone6Az Apple bemutatta új, a már kiszivárgott értesüléseknek megfelelően a korábbinál nagyobb képernyővel rendelkező iPhone okostelefonjait. Az Apple iPhone6 és iPhone6 Plus nevet viselő új okostelefonjai 4,7 és 5,5 hüvelyk képernyőátmérővel rendelkeznek (mintegy 12 és 14 cm). Az Apple más oksotelefon gyártókkal ellentétben a “nem megfelelő képminőségre” hivatkozva korábban elzárkózott a nagyobb képernyőméret használatától. A Plus verzió képe élesebb lesz az előző iPhone-okénál, az eddigi hüvelykenként 326 helyett 401 képponttal. A telefonok képernyője 1920×1080 képpont méretű HD-felbontással rendelkezik. A nagyobb képernyő jobb kihasználásához az iPhone alkalmazásoknak ezentúl horizontális üzemmódja is lesz. A telefonok kamerái digitális képstabilizálással és új szenzorokkal rendelkeznek, másodpercenként 240 képkockát képesek rögzíteni, a képfelbontásuk pedig nyolc megapixeles.

Az új telefonok gyorsabbak és kissé vékonyabbak elődjeiknél, és az akkumulátorok is tartósabbak lesznek a korábbi modellekénél. Egy új szenzor nemcsak a felhasználó által megtett távolságot, hanem azt is érzékeli majd, hogy mekkora szintkülönbséget küzdött le. A kisebbik modell ára 199 dollár lesz az Egyesült Államokban két éves szerződéssel, a nagyobbiké pedig 299 dollár. A telefonok értékesítését szeptember 19-én kezdik meg az Egyesült Államokban. A készülékek a világ több mint kétszáz hálózati szolgáltatójával lesznek kompatibilisek, beleértve a három kínai szolgáltatót is. Az Apple új telefonjai NFC (közeli, néhány centiméteres hatótávolságú) kommunikációs áramkörrel és egy biztonsági chippel is fel lesznek szerelve a fizetések biztonságos lebonyolításához. Az Apple Pay nem tárol majd bankkártya adatokat, hanem minden egyes fizetésnél egyszer használatos azonosítókat generál. Az adatátvitel minden esetben titkosítási eljárással történik majd. A tájékoztatón elhangzott, hogy az Apple nem szerez majd tudomást arról, mit vásároltak a készülék felhasználói az Apple Pay szolgáltatással.

Az Apple bemutatta első viselhető készülékét, az iWatch “okosórát” is. A cég ezzel – az iPad 2010-es megjelenése óta – először lépett új termékkategóriába. A videoprezentáción bemutatott készülék lekerekített sarkú négyszögletű formával rendelkezik. Az óra az iPhone5-ösökkel és a későbbi készülékekkel együtt lesz majd használható. A három méretben és három modelltípusban megjelenő, Siri hangvezérlésű, a tulajdonos egészségügyi és fitness-adatait hordozó, zenehallgatásra és üzenetküldésre alkalmas készülék a jövő év elejétől 349 dollártól kezdődően lesz kapható. Az órával tárcsázni és zoomolni is lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tisztogatás a Huawei-nél

sze szept 10 , 2014
Erősíti a belső ellenőrzést és értékesítő ügynökeinek felügyeletét a Magyarországon is jelen lévő Huawei Kínában, miután több mint száz munkatársa keveredett korrupcióba – írja a Cajhszin gazdasági és pénzügyi magazin. Kína legnagyobb telekommunikációs felszerelés-gyártó vállalata a lap szerint az elmúlt hónapokban 116 munkatársát és 69, vele szerződéses viszonyban álló értékesítő […]
Huawei

És még ez is...