Tisztogatás a Huawei-nél

huaweiErősíti a belső ellenőrzést és értékesítő ügynökeinek felügyeletét a Magyarországon is jelen lévő Huawei Kínában, miután több mint száz munkatársa keveredett korrupcióba – írja a Cajhszin gazdasági és pénzügyi magazin. Kína legnagyobb telekommunikációs felszerelés-gyártó vállalata a lap szerint az elmúlt hónapokban 116 munkatársát és 69, vele szerződéses viszonyban álló értékesítő ügynökkel való kapcsolatát volt kénytelen felfüggeszteni korrupciós vádak miatt. Az érintettek közül négyet, így több ágazati vezető ügyét is bíróságra vitte a cég – írja a Cajhszin részletek említése nélkül.

A lap megjegyzi, ezek csupán a kivizsgált esetek, a vállalaton belüli korrupció valós mértéke ennél jóval nagyobb lehet. A legrosszabb a helyzet a vállalati értékesítés terén, ahol árkedvezményért cserébe a cég alkalmazottai hatalmas összegeket tehetnek zsebre. A korrupció azonban más részlegeken is terjed. Egy zárt ajtók mögötti ülést idézve a magazin azt írja, a cég vezetői fokozott belső ellenőrzést rendeltek el és a vétkezők szigorú megbüntetését ígérték — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Növelné a lányok önbizalmát az Ericsson

sze szept 10 , 2014
Az Ericsson munkatársainak segítségével tinilányok fejlesztettek mobilalkalmazást „Mit vegyek fel ma?“ címmel az Ericsson kutatás-fejlesztési központjában. A programra bármely 14-16 éves lány jelentkezhetett, így a résztvevők többsége az egynapos kurzus keretében találkozott először a programozással. A Skool őszi oktatási programsorozata indult ezzel a workshoppal. Az alkalmazás fejlesztéséhez minden lánynak egy […]