Interneten Magyarország madárfajai

1

Brehm-fules-pacsirtaElérhetővé tették az interneten Magyarország madárfajainak részletes adatbázisát – tájékoztatta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az MTI-t. Közleményükben azt írták, hogy Magyarország nemcsak világviszonylatban élen járó madártani hagyományokkal, de gazdag madárvilággal is rendelkezik. Az Európában megfigyelt mintegy nyolcszáz madárfaj fele fészkelőként, vonulóként vagy kóborlóként Magyarországon is előfordul, ezek közül legalább kétszáz a lakott területeken is megfordul.

A Svájci Hozzájárulási Program támogatásával készült oldalon minden fajnak külön oldala van, ahol a madárral kapcsolatos általános és speciális ismeretek egyaránt megtalálhatóak és folyamatosan frissülnek. A fajok bemutatását már most 658 színes festmény és 1675 fotó, valamint hangtár és félezer saját készítésű videó segíti. A honlapon részletes kereső működik.

One thought on “Interneten Magyarország madárfajai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A hagyományos e-mailnek annyi?

sze okt 21 , 2015
ShareTweetPinShareA KutatóCentrum Web2.0 Reportjának adatai alapján, ugyan továbbra is a Facebook tudhatja magáénak a legmagasabb ismertséget (99 százalék), de figyelemre méltó a Twitter (87 százalék), a Google+ (87 százalék) és a Viber (80 százalék) széles körű ismertsége is. Bár ez nem minden közösségi oldal esetében jelent aktív használatot is, a […]
e-mail

És még ez is...