Újabb tananyagok segítik a digitális oktatást

Újabb tananyagok segítik a digitális oktatást: a Virtuális Erőmű Program (VEP) ingyenesen elérhetővé teszi az Oktatási Hivatal (OH) által is jóváhagyott alsós, felsős és középiskolai korosztálynak szóló tananyagait, oktatási segédanyagait.

A közlemény szerint a Korosztályokon keresztül a klímavédelemért című iskolai program keretében már most több mint tíz, az OH által jóváhagyott digitális tananyag és több iskolai pályázat (köztük rajz, fotó és egyperces novellapályázat) található meg. A tananyagok és pályázatok köre napról napra bővül, várhatóan két héten belül húsz-harmincra nő. A tananyagok egy, a www.mi6.hu/verseny honlapon elvégzett egyszerű iskolai regisztrációval ingyenesen elérhetők a www.mi6.hu/letoltheto-tananyagok oldalon. Szintén a digitális oktatáshoz nyújtanak segítséget hipersuli.hu/tavoktatas oldalon, amely szerepel az OH ajánlott tartalom listán is. A HiperSuli a Telenor Magyarország Zrt. digitális oktatási projektje. A programban résztvevő iskolák tanárai akkreditált tanártovábbképzésben részesülhetnek, illetve szélessávú mobilinternettel is segítik az iskolák digitális oktatását. Öt év alatt 350 tanár és több mint 5000 diák állt át az internet és a digitális eszközök használatára Magyarországon a HiperSuli program keretében – közölték.

(Nem tették hozzá, hogy ez a nagyjából 600 ezer általános iskolába járó diák egy százaléka sincs. Másrészt nyilvánvaló, hogy ez az ötezer diák sem állt át teljesen a digitális oktatásra, hanem a hagyományos tantermi oktatást tették korszerűbbé a Telenor segítségével. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az ITM szerint rendben zajlik az átállás a digitális munkarendre a szakképzésben is

hét márc 23 , 2020
Rendben zajlik az átállás a digitális munkarendre a szakképzésben is – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Hangsúlyozták, hogy az ITM fenntartása alatt álló szakképzési intézményekben gyors ütemben zajlik az átállás a tantermen kívüli, digitális oktatási rendre. A tanulók és az oktatók kiértesítése időben megtörtént, a tanügyi rendszerben a […]
KRÉTA