Czunyiné: a cél az “Okosportál” fejlesztése

Czunyine-Bertalan-JuditVégre elkészült és a nyár végére a kormány elé kerül a Digitális Oktatási Stratégia (DOS). Czunyiné Bertalan Judit, digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos arról szerint a DOS nem kiváltani akarja a köznevelési stratégiát, hanem annak kiegészítéseként alternatívát kínálni az iskoláknak és a pedagógiai módszertannak. Kiemelte, a DOS egyik alapvetése, hogy ezt a területet és a digitális környezethez való illeszkedést a köznevelési intézményrendszerben kell elérhetővé tenni és megismertetni a gyerekkel.

Mint mondta, elkerülhetetlen, hogy az oktatás valamennyi szegmensében felkészüljünk azokra a tartalmakra, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az iskolákban megtörténhessen a “digitális átállás”, amely biztonságos tudást és kompetenciákat ad a gyerekeknek. Az “Okosportál” fejlesztése mindenképpen cél — tette hozzá. A kormánybiztos jelezte: a tanárok célzott és jól ütemezett digitális továbbképzésére is szükség van, lehetőleg minél több pedagógus bevonásával — írja az MTI.

(Információnk szerint elindult az előzetes közigazgatási egyeztetés, ami után elindulhat a társadalmi és civil szervezetekkel is a véleményezési procedúra. A -szerk.- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.