Kiderült, mikor lesz kész az ózdi digitális központ

Lovas-LajosNovember végére készül el a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) ózdi digitális központja, amely 2016 januárjában kezdi meg működését. Lovas Lajos a MaNDA főigazgatója elmondta, hogy a hajdani kohászati üzem erőművi épületében 2,5 milliárd forintból létrejövő oktatási, kutatási, módszertani központ “fő terméke” a Digipedia elnevezésű oktatási alkalmazás, amely digitális tanórák készítéséhez nyújt segítséget mind a tanároknak, mind a diákoknak.

Az alkalmazás okostelefonon, tableten és asztali számítógépen is működik, és alkalmas a digitális táblák használatára, mögé pedig komoly adatbázis kerül. Egyelőre 5500 elemet tartalmaz, több tízezer metaadata van; ezek segítségével a tanárok ki tudják választani a Nemzeti Alaptanterv kategóriáinak megfelelően azokat a digitális objektumokat, amelyeket fel tudnak használni óráikhoz, bármely tantárgyban – számolt be a főigazgató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Blancco felvásárolja a Tabernust

pén okt 2 , 2015
A Blancco Technology Group bejelentette a Tabernus LLC felvásárlását. A Tabernus – ugyanúgy, mit a Blancco -, a minősített adattörlési megoldások egyik vezető és jól ismert szállítója — jelentette be a hazai forgalmazó. A NATO és CESG minősítések megszerzése mellett a cég számos innovatív technológiát fejlesztett ki és birtokol. A vétellel a […]

Friss, ropogós